Categories Новини

Закарпаття реалізовуватиме проекти Вишеградського міжнародного фонду

угодаЦе передбачає тристороння угода про співробітництво між Закарпатською ОДА, Урядами Пряшівського самоврядного краю (Словаччина) та Пардубіцького краю (Чеська Республіка). У суботу, 14 вересня, у чеському Пардубіце керівники вищезгаданих регіонів підписали Меморандум про розвиток тристоронніх відносин та співпрацю.

   Підписи під цим важливим для розвитку трьох регіонів документом поставили голова Закарпатської облдержадмінстрації Олександр Ледида, голова Пряшівського самоврядного краю Петер Худік та голова Пардубіцького краю Мартін Нетоліцкі.

    Ідея офіційного скріплення зв’язків обумовлена як спорідненістю мов, традицій, сімейних відносин жителів регіонів, так і важливістю розвитку міжнародного співробітництва в процесі об’єднання Європи.

Сторони домовились розвивати тристороннє співробітництво, насамперед у галузях регіонального розвитку та туризму, економічного розвитку, підтримки малого та середнього бізнесу. Також увагу обіцяють приділити культурі, освіті, спорту та транспорту.

Окрім традиційного обміну досвідом та інформацією, меморандум передбачає використання фінансових ресурсів у рамках програм ЄС, Вишеградського міжнародного фонду, грантів.

Очільники вищезгаданих регіонів переконані: угода сприятиме залученню додаткових коштів у кожен з них. Закарпаття, зокрема, розраховує на пожвавлення економічних відносин з Чеською Республікою. Сьогодні за обсягами інвсетицій у нашу область Чехія посідає 12-те місце: в області працюють 77 українсько-чеських підприємств, у які вкладено 9,2 млн. дол. США.

 

Прес-центр ОДА

 

 

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *