Categories Новини

Як Перечинщина скликала таланти

перечинУ неділю, 15 вересня, у селі Дубриничі Перечинського району пройшов ІІ відкритий фестиваль мистецтв «Перечинщина скликає таланти». Відвідали свято перший заступник голови ОДА Ігор Свищо та заступник голови обласної ради Андрій Сербайло.

 Участь у фестивалі взяли гості не тільки з Перечинщини та інших районів Закарпаття, але й зі Львівської, Івано-Франківської та Київської областей, а також з Польщі, Словаччини та Угорщини. Під час фестивалю виступали танцювальні та музичні колективи. Поруч народні майстри демонстрували всім бажаючим свої уміння, а господині пригощали гостей стравами традиційної місцевої кухні.

Окрім того, на фестивалі підписали ряд важливих угод про співпрацю. Так, голова Перечинської РДА Петро Грицик та голова Сквирської РДА (Київська область) Віктор Губський підписали спільний Меморандум про співробітництво між адміністраціями. Цей документ передбачає укладення угод між підприємствами, організаціями та установами двох районів, а також співпрацю у сферах освіти, культури, туризму, спорту тощо. Схожі угоди уклали також голови сіл Перечинського району та сусідньої Словаччини.

Під час вітального виступу Ігор Свищо зазначив:

– Радий бачити, що Ваше, ще порівняно молоде свято, потроху перетворюється на добру традицію і з кожним роком приваблює все більше учасників та гостей. І, що особливо приємно, гостей не тільки із Закарпаття, але й з інших областей та країн. Сподіваюся, що з кожним наступним роком Перечинщина скликатиме до себе все більше талантів, примножуватиме свої традиції та здобутки. Зі святом Вас!

Опісля перший заступник голови обласної адміністрації нагородив за вагомий особистий внесок у розвиток культури, справу збереження, примноження та популяризацію народних традицій краю почесними грамотами обласної адміністрації та цінними подарунками керівника самодіяльного оркестру народних інструментів Перечинського районного будинку культури Олену Короленко та керівника дитячого зразкового ансамблю танцю «Турянська долина» Івана Пастеляка.  Окрім того, від імені голови обласної адміністрації Олександра Ледиди, вручив сертифікати на комп’ютерну техніку для Дубринич-Березької ЗОШ І ступеня та бібліотеки-філії села Зарічово.

перечин4 перечин2 перечин3

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *