На Закарпатті відбувся “Кубок Фірцака” (ФОТО)

Минає час, і з кожним роком ми знайомимось все з новими і новими видатними людьми та спортсменами. Україна має світових чемпіонів з боксу — братів Кличко: Віталія та Володимира, не менш гідних послідовників — Василя Ломаченка, Олександра Усика, а також багато інших відомих й успішних представників нашої країни. Але крокуючи у часовому вимірі вперед, ми також не забуваємо видатних особистостей, які в минулому прославили Україну в світовому масштабі.

Одним з таких був уродженець села Білки Іван Фірцак-Кротон, на честь якого 20 грудня у його рідному селі, в ЗОШ №1 в черговий раз відбулися змагання «Кубок області імені І.Фірцака – Кротона» з важкої атлетики.
Участь в змаганнях взяли представники команд з шести районів: Іршавського, Виноградівського, Хустського, Мукачівського, Ужгородського та Великоберезнянського. До складу команд-учасниць входило близько 100 спортсменів. На змаганнях вони проявили неабияку силу волі, майстерність та фізичну підготовку. Внаслідок цього ми побачили високі результати та отримали нових чемпіонів. Хотілося б відзначити вихованців Юрія Світлика, які гідно виступили та посіли призові місця. Це — Владислава Ганчіч, Наталія Паньканинець – перші місця, Максим Мацур та Дмитро Горбулін – треті місця. Спонсорами змагань виступили депутати районної ради Станко Петро, Добромільський Петро та приватний підприємець Станко Михайло. Велику допомогу в організації проведення змагань надали представники молодіжного крила партії «УДАР» Михайлочко Богдан, Покрівчак Михайло та ін.., за що їм була висловлена подяка організаторами змагань.
На урочистому відкритті змагань було надано слово депутатам райради: Добромільському Петру, Станкові Петру, сільському голові Зейкану Василю, голові обласної ради спортивного товариства «Колос» Тимчаку Михайлу, завідувачу сектору молоді і спорту РДА Данканич Андрію та очільнику районного молодіжного крила партії «УДАР» Покрівчаку Михайлу, які у своїх виступах говорили про видатного, всесвітньо відомого спортсмена-атлета Івана Фірцака – Кротона. Також Покрівчак Михайло наголосив на необхідності популяризації спорту у суспільстві, а особливо серед молоді, залучати її до здорового способу життя. В кінці своїх виступів всі побажали спортсменам успіху та спортивних досягнень – перемог у змаганнях. Також на змаганнях був присутній та поділився своїми спогадами друг-учень Івана Фірцака-Кротона Юрій Бабич.
Висловлюю подяку Світлику Юрію Васильовичу, завдяки якому в нас є можливість проводити змагання такого рівня і тим самим відзначати видатну людину – спортсмена Івана Фірцака-Кротона. Адже тільки завдяки клопіткій праці та наполегливості Світлика Юрія Васильовича ми маємо спортсменів, які представляють Іршавський район у важкій атлетиці. Бажаю вам міцного здоров’я, заповзятих, цілеспрямованих, сильних вихованців та наснаги в подальшій роботі.

Михайло Покрівчак

кубок5 кубок кубок2 кубок3 кубок4

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *