Чиновники Оноківської громади за мільйон купили розгрузки для бійців, що удвічі дорожче від цін у вільному продажі

Чиновники Оноківської сільради Ужгородського району витратили понад мільйон гривень на закупівлю розвантажувальних ремінно-плечових систем (РПС). Допомогу військовим з місцевих бюджетів можна було б лише вітати, але закарпатські чиновники витратили на ці закупівлі вдвічі більше грошей, ніж могли б, повідомляють «Наші гроші.Львів».

На виконання «Програми організації та забезпечення територіальної оборони, призову на строкову військову службу та військово-патріотичного виховання населення» Оноківська сільська рада придбала 267 розвантажувальних ремінно-плечових систем  з системою Molle.

Закупівлю провели двома угодами на загальну суму 1 млн грн. По одній  розгрузки купили по 3862 грн/шт, по другій вийшло 3900 грн/шт.

Укладення прямих угод з ФОП Іван Палцулич замовник пояснив терміновою потребою у РПС. В результаті «розгрузки» обійшлися приблизно вдвічі дорожче від ринкових цін. Наприклад в інтернет-магазин EasyFit їх можна купити по 1576 грн, у BundesStyle по 1800 грн, у MWU-Military – по 2160 грн.

Найдорожча РПС з системою Molle, яку вдалося знайти, коштує 2550 грн. Та продавець пояснив, що забув вказати на сайті знижку, з якою реальна вартість РПС становить 2040 грн. Після розмови він виправив ціну.

Всі інтернет-майданчики підтвердили наявність товару та ціни з ПДВ.

Таким чином Оноківська сільська рада переплатила 500-600 тис грн на закупівлі РПС.

Отримати коментарі відповідального за закупівлі Оноківської сільради Володимира Неймета не вдалося – його телефон недоступний. Щодо постачальника, то номер, вказаний ним під час реєстрації, виявився недійсним.

Приватний підприємець Іван Палцулич зареєстрований в Ужгороді. Основний вид його діяльності – управління нерухомим майном. Того ж дня, окрім двох угод на РПС, він уклав з Оноківською сільрадою ще дві: на 12 тепловізорів та понад тисячу лопат. Ці угоди загальною вартістю 2,3 млн грн – єдині держпідряди за 20 років його роботи як фізичної особи – підприємця. Всі кошти за угодами вже сплачені.

Оноківська громада розташована впритул до Ужгорода, до її складу входить 5 сіл, де мешкають загалом 6500 осіб.

Сільський голова — Коваль-Мазюта Марія Юріївна

Секретар Оноківської сільської ради – Євген ЛЕЙБА 

1 comment

Тамара Тамара says:

О,нарешті, імена і навіть фото. А то раніше: ” хтось,десь, колись ,щось вкрав, а може й ні ..” Вітаю всіх з прогресом.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *