Закарпатському депутату Чабо Пейтеру НАБУ оголосило підозру

Національне антикорупційне бюро 9 січня повідомили депутату Закарпатської обласної ради про підозру у внесенні недостовірних даних до електронної декларації за 2020 рік.

Як повідомляють у відомстві, слідство встановило, що він не вніс до декларації відомості про дві компанії, зареєстровані ним у Будапешті (Угорщина), сумарний статутний капітал яких становить 93 мільйонів угорських форинтів (станом на кінець 2020 року за курсом Нацбанку України це становио близько 8,9 мільйона гривень).

Оскільки депутат залишив Україну напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України і відтоді не повертався, про підозру йому повідомили дистанційно. Йому інкримінують частину 1 статті 366-2 Кримінального кодексу.

Як додатково повідомило НАБУ у середу, фігурантом справи є депутат від КМКС Партії угорців Чаба Пейтер. Бюро нараз\і оголосило його у розшук. В коментарі ж “Суспільному” Пейтер заявив, що про підозру нібито дізнався лише з українських ЗМІ.

***

За повідомленням пресслужби Закарпатської обласної ради нещодавно делегація Закарпатської облради з робочим візитом відвідала Будапешт

У рамках візиту до столиці Угорщини голова облради, зокрема провів зустріч із заступником Державного секретаря Міністерства зовнішньої політики і закордонних справ Угорщини Кішем Порціу Пийтером.
“Ми обговорили спільні проєкти, які зобов’язані реалізувати, незважаючи на складну ситуацію в обох країнах.
Один із них – будівництво сміттєпереробного заводу у с. Яноші Берегівського району, стосовно якого на Закарпатті була спроба інформаційних спекуляцій. Отож, отримали офіційне підтвердження продовження роботи у цьому напрямку і підтримки профільного Міністерства Угорщини в дофінансуванні”, – підсумував зустріч ВолодимирЧубірко.
Сторони також обговорили й інші проєкти на Закарпатті, на які наша область сподівається отримати підтримку.

У ході зустрічі голова облради поспілкувався і з колишнім Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йозефом Бугайла, який зараз у Міністерстві опікується питаннями України і надалі залишається справжнім другом Закарпаття.

У зустрічі взяв участь і депутат обласної ради Пийтер Чобо.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *