Закарпатські ОВА та облрада спасували перед церквою у єдності з московським патріархатом

Про це пише Павло Федака – https://t.me/P_Fedaka/415

❗️Закарпатські ОВА та облрада спасували перед церквою у єдності з московським патріархатом

❗️Віктор Балога підколов мене після рішення Закарпатської облради засудити та визнати неприпустимим діяльність на території Закарпатської області релігійних, церковних, громадських та інших організацій, які співпрацюють з країною-агресором – російською федерацією:

❗️❗️❗️Цитату Балоги, що стосувалася Віктора Микити видалив. Повпливали друзі та знайомі, які телефонують та пишуть в особисті повідомлення, як я можу ретранслювати такого одіозного політика. Так буває. Слово не горобець…

❗️Я не був серед тих хто активно домагався заборони УПЦ в єдності з московським патріархатом на Закарпатті. Як греко-католик вважав, що у цьому питанні мають у першу чергу своє слово сказати вірники Православної церкви України, правоохоронні структури та органи державної влади, які мають дбати про безпековий фактор та загрозу зосередження в промосковських церквах агентури фсб-гру. ❗️Звичайно у цьому контексті мало бути проведено відновлення історичної справедливості по відношенню до вкрадених у 1947-1949 роках від греко-католиків московською церквою храмів.

❗️Але я знав, що до голови облради Володимира Чубірка та начальника ОВА Віктора Микити звернулися ветерани російсько-української війни з конкретною вимогою – внести на розгляд сесії питання «Про ЗАБОРОНУ на території Закарпатської області Української православної церкви (у єдності з московським патріархатом).

❗️Чому у цьому випадку так повели себе керманичі краю риторичне запитання.

Додаю для порівняння два документи. В одному, що вимагалося, в іншому, що прийняли.

https://

https://

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *