Закарпатська міліція дала телефони по яким можна повідомити про хабарників

хабарПитання протидії корупції є надзвичайно актуальним як для держави в цілому, так і для Закарпаття зокрема. Корупцію визнано однією з найбільш значущих глобальних проблем держави, протидію якій віднесено до пріоритетних напрямків діяльності правоохоронних органів.

 Саме тому перед спецпідрозділами по боротьбі з організованою злочинністю поставлено конкретне завдання – радикальне подолання цього негативного явища.

 Цьогоріч працівниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області складено 38 адміністративних протоколів за фактами вчинення корупційних діянь. З них 3 –  відносно посадових осіб місцевого самоврядування IV категорії; 4 – відносно посадових осіб місцевого самоврядування VVII категорії; 27 – стосовно депутатів місцевих рад. Також складено по одному адмінпротоколу відносно працівника митниці, працівника прикордонної служби, відносно посадової особи публічного права та відносно директора школи.

 

29 протоколів уже розглянуто судами, по 23-х накладено штрафи. Інші адмінпротоколи знаходяться на розгляді в судах області.

 

Корупція занадто дорого коштує нашій державі і народу як в матеріальному, так і в духовному вимірах. Не менш небезпечно те, що в суспільній свідомості вкорінюється стереотип про корупцію як етично прийнятну форму дій і «відновлення соціальної справедливості», розмивається розуміння суспільної небезпеки цього явища. Тому посилена боротьба з корупцією вкрай важлива для нашої держави.

 

Важливим фактором запобігання проявам корупції є спільна діяльність всіх правоохоронних органів у вказаному напрямку. Необхідно особливу увагу приділяти своєчасному реагуванню на повідомлення громадян, засобів масової інформації, результати соціологічних досліджень про корупційні діяння та інші протиправні дії посадових осіб, поширеність корупції в окремих відомствах.

 

Єдина мета зусиль усіх державних органів у цьому напрямку – це забезпечення дотримання прав і свобод громадян, якнайповнішої реалізації їхніх законних інтересів, адже єдиним чинником ефективності роботи у цьому випадку є те, наскільки громадяни задоволені виконанням зобов’язань, які бере на себе держава.

 

В разі отримання інформації про корупційні діяння, просимо терміново звертатись в УБОЗ УМВС України в Закарпатській області за тел. (0312) 67-30-12та 066-147-30-04. Анонімність гарантуємо.

 

УБОЗ УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *