Восьмеро закарпатців отримали ключі від нових квартир

квартири     Їх у четвер, 30 січня, вручив колишнім воїнам-афганцям та чорнобильцям голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

В області, на виконання ініціатив глави держави, виконано державні програми щодо закупівлі житла інвалідам війни, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, воїнам-інтернаціоналістам. На ці цілі було  виділено 2 мільйони гривень, за які придбано 8 нових помешкань.

Так, сьогодні сертифікати на квартири та будинок отримали Михайло Немеш (м.Хуст), Василь Мішковський (Воловецький р-н), Валерій Цибуляк (м.Ужгород), Василь Реплюк (Виноградівський р-н), Геннадій Суржан (м.Ужгород), Богдан Максимів (м.Ужгород), та Дмитро Березнай  (м.Ужгород). Олександр Гулаткан з смт. Міжгір’я через хворобу не  зміг бути присутнім на врученні, та ключі від квартири та документи він теж невдовзі отримає.

– Сьогодні закарпатці отримали документи на квартири, на які вони та їх сім’ї чекали довгий час. Ми частково виконали завдання по забезпеченню пільгових категорій новими оселями. Ця робота продовжуватиметься і у 2014 році попри непросту ситуацію в державі, – зазначив Олександр Ледида.

Так, чорнобилець Василь Реплюк розповів: чекав на нову оселю 7 років. Сьогодні нарешті отримав сертифікат на квартиру в Ужгороді, на яку чекали ще четверо членів його родини.

Керівник обласної громадської організації  «Союз Чорнобиль України» Василь Угрин зазначив:

– Вдячний усім, хто долучився до цієї доброї справи. Упродовж останніх трьох років чорнобильці отримують житло, звичайно, черга ще велика, але кілька квартир вручають щороку. До того було п’ятиріччя, за яке про оселі для цієї категорії закарпатців ніхто і не згадував.

Інформує прес-центр ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *