Відео великої партії цигарок, яку затримали в пункті пропуску «Дякове» (відео)

Як вже повідомлялося, сьогодні в пункті пропуску «Дякове», що на кордоні з Румунією прикордонники Мукачівського загону спільно з митниками Закарпатської митниці ДФС затримали вантажівку.

Транспортним засобом серед вантажу намагалися незаконно перемістити через кордон велику партію тютюнових виробів.

За документами автомобілем «Сканія» перевозили плити ДСП, одержувачем яких значилося сербське підприємство. Керував вантажівкою 46-річний громадянин Сербії.

У ході огляду прикордонний наряд серед вантажу виявив сховок з контрабандними сигаретами. Велику кількість тютюнових виробів ховали всередині палетів з плитами в завчасно підготовлених порожнинах.

Загалом з тайників дістали 349 ящиків курива.

Встановлено, що вартість тютюнових виробів 5 817 830 грн.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

Наразі працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил, цигарки вартістю майже 6 млн грн, тягач вартістю майже 1,5 млн грн, причіп вартістю майже 120 тис. грн та плити ДСП вартістю 109 554 грн вилучено.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *