В Ужгороді відслужили літургію за Романом Шухевичем

 

УУБА5 березня 2013 року ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, архімандрит Віктор (Бедь) відслужив заупокійну літію за убієнним в ніч з 4 на 5 березня 1950 року від рук комуністично-радянського тоталітарного режиму в особі каральних військ НКВС СРСР, головнокомандувачем Української Повстанської Армії, головою Секретаріяту Української головної визвольної ради, генерал-хорунжим, Героєм України Романом Шухевичем та всіма полеглими борцями за державну незалежність України в ХХ столітті

Участь у співслужінні також взяли помічник ректора з духовно-патріотичного виховання УУБА–КаУ ієромонах Ігор (Богдан) та керівник прес-служби УУБА–КаУ протоієрей Ігор Ковальчук.

Заупокійну літію було відправлено в місті Ужгороді біля пам’ятника Жертвам політичних репресій комуністично-радянського тоталітарного режиму.

Біля пам’ятника було запалено лампадки та покладено квіти вдячності і скорботи за всіма героями та борцями за державну незалежність України.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА:

Роман Йосипович Шухевич (псевда: «Білий», «Дзвін», «Роман Лозовський», «Степан», «Чернець», «Чух», «Тур», «Тарас Чупринка», «Генерал Чупринка») (*30 червня  1907 (19070630), м. Львів   – † 5 березня  1950 , с. Білогорща , нині у складі м. Львова) – український  політичний і державний діяч, військовик. Член галицького  крайового проводу Організації українських націоналістів .  Генерал-хорунжий , головнокомандувач Української повстанської армії , голова Секретаріату Української головної визвольної ради  (1943 –1950 ). В часи державної незалежності Роману Йосиповичу Шухевичу присвоєно звання Героя України.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *