В Чопі на сесії міськради продадуть пам’ятник Леніну та розрахуються з Царихою

leninНа офіційному сайті Чопської міської ради оприлюднено два розпорядження міського голови про скликання 14 та 22 вересня 2016 року о 10.00 год. в приміщенні залу засідань Чопської міської ради (м. Чоп, вул. Берег, 2) засідання сесій Чопської міської ради VII скликання. Перше засідання буде позачерговим, друге засідання черговим. За неповний рік роботи нова міська влада скликає уже 15 сесію, причому деякі з них мали по 2 засідання. За цей час міські обранці розглянули близько трьох сотень питань. Сьогодні кожен громадянин України та світу, який має доступ до глобальної мережі Internet, може дивитись за роботою депутатів в режимі реального часу, або переглянути збережене відео засідання будь-якої сесії. Тут дійсно та належно потрібно оцінити роботу з відкритості міської влади.
Що ж цікавого розглядатимуть міські обранці цього разу?
У порядку денному позачергового засідання аж шість питань, але основним, як можна побачити з розпорядження є питання про введення на території міста Чоп режиму надзвичайної ситуації регіонального рівня. Останні проблеми з відсутністю води, виявлення у «питній» воді хвороботворних бактерій і відсутність будь-якої співпраці зі сторони керівництва Львівської залізниці, напевно, змусили написати міського голову відкритого листа до в.о. начальника Львівської залізниці та скликати позачергову сесію.
Отже, ця позачергова сесія міської ради обіцяє бути цікавою.

Більш ніж, через десять років міська влада до святкування 735-річчя міста планує присвоїти звання “Почесний громадянин міста Чоп” двом мешканцям міста – Сулимі Володимиру Васильовичу та Балогу Олександру Олексадровичу.
В проекті рішення підставою для нагородження є особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста Чоп, внесок у розвиток освіти в місті та активну громадську діяльність.
Перший, це колишній міський голова, сьогодні директор одного із успішних підприємств області ТОВ «Д’юті Фрі Трейдінг» .
Другий. вчитель фізики та інформатики Чопської ЗОШ №2, депутат міської ради попередніх скликань, сьогодні пенсіонер.

Другим цікавим питанням є реалізація через аукціон символу комунізму – пам’ятника Леніна та символу попередньої міської влади – чорної “Волги”.
Якщо, скульптура Леніна після його повалення у лютому 2014 року пролежала більше двох років на подвір’ї комунального підприємства “Тиса”, то службовий автомобіль з листопада минулого року стоїть на припоні в гаражі. Кошти виручені з продажу будуть направлені до бюджету розвитку міста Чоп, напевно, на благоустрій міста.
Надіємося, що теперішня міська влада не скриватиме час та місце проведення аукціону і він пройде відкрито та прозоро, адже можливо хтось із попередників захоче купити собі символ влади – чорну Волгу.

Третім цікавим питанням є проект рішення про виконання постанови Львівського адміністративного апеляційного суду. Суть даного питання полягає у виплаті коштів у сумі близько 80 тисяч гривень, колишньому міському голові Цар Галині Василівні. Переглядаючи рішення міської ради можна побачити, що проблематика цього питання тягнеться ще з кінця минулого року.

Крім цих питань на розгляді депутатів будуть ще декілька інших проектів, тому наступна чергова сесія міської ради обіцяє бути цікавою.
Весь перелік питань та проектів рішень можна знайти на цьому ж офіційному сайті міської ради.

chop.in.ua

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *