Ужгород прощався сьогодні із двома захисниками – Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром

В обласному центрі Закарпаття прощалися сьогодні із двома Героями – Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром.

29-річний ужгородець Олександр Сєроусов вчився у школі №1 (зараз Лінгвістична гімназія», згодом у ЗОШ №20. Закінчив кулінарне училище, працював піцейоло. Мріяв стати пілотом. Друзі відгукуються про нього, як про надзвичайно добру і чуйну людину, вірного товариша.

У 2014-2015 роках захищав Україну під час антитерористичної операції. І 25 лютого 2022 року, на другий день після початку повномасштабного вторгнення росії, Олександр добровольцем пішов на війну, відклавши весілля із коханою. Служив у військовій частині А1556 128-ї гірсько-штурмової закарпатської бригади. Захищаючи Вітчизну, загинув від мінометного обстрілу 9 травня.

45-річний ужгородець Роберт Мадяр став на захист держави 24 лютого, у перший день збройної агресії росії. Був гранатометником гірсько-штурмової бригади військової частини А 1778. Загинув від важких поранень, які отримав у боях у селищі Ямпіль Донецької області також 9 травня.

Чин похорону та прощання із загиблими Героями відбулося сьогодні на площі Народній, біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Віддати шану захисникам прийшли багато ужгородців, рідні та друзі воїнів, керівники Ужгорода та області, військовослужбовці.

Священники відслужили літургію, після чого траурна процесія вирушила на кладовище Кальварія – через вулиці Олександра Довженка, площі Поштову та Жупанатську. Поховали Героїв на Пагорбі Слави.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *