Цієї неділі в Ужгороді відбудеться благодійний забіг “Біжу за Павлика”

Мета заходу – зібрати кошти для Павлика Мотички, якому встановили діагноз СМА (спинально м’язова атрофія). Про деталі розповіли в Ужгороді ініціатори з організацій «За Активне життя» та «Твори добро, Бро».

Хлопчик хворіє на СМА та потребує надзвичайно дороговартісного лікування. Волонтери по всьому Закарпаттю вже тривалий час збирають кошти, проте необхідно активізуватися: залишається зовсім небагато часу – 100 днів, – оскільки відповідну ін’єкцію хлопчику потрібно зробити до 2 років. Ужгородські волонтери для підтримки родини організовують не лише спортивний забіг, а ціле свято в центрі міста.

Подібний захід для ужгородських волонтерів «Твори добро, Бро!» вже не перший: майже рік тому мвідбулася перша благодійна акція саме у форматі забігу. Результат був більше, ніж вдалий: волонтерам вдалося зібрати 250 тисяч гривень для допомоги хлопчику Давидику.

Цьогоріч волонтери знову об’єдналися і в такому ж форматі будуть намагатися допомогти родині Павлика. СМА і ліки від нього – найдорожчі ліки у світі, які коштують 2 мільйони доларів.

Забіг від ініціативи «Твори добро, Бро!» не має якогось вікового обмеження: взяти участь може кожен охочий. Є кілька дистанцій для дорослих та дітей. Можна вибрати комфортну для себе: 10, 5 чи 2 кілометри. Маршрут – традиційний, старт із Театральної, коло від мосту до мосту, Боздоський парк – на довгих дистанціях. Крім того, буде дитячий забіг на 500 метрів. Для найменших учасників акції на площі Театральній працюватимуть аніматори, які будуть розважати діток. Цьогоріч у волонтерів у продажі також будуть футболки «Твори добро, Бро!», які користувалися великою популярністю серед ужгородців минулого забігу. На учасників також чекатимуть фудкорти, водичка, кава, а також розваги, – організатори кажуть, що це буде свято.

На збір коштів для хлопчика залишилося не так вже й багато часу – близько 100 днів. Наразі зібрано близько 370 тисяч доларів.

До забігу «Біжу за Павлика» можуть долучитися усі охочі навіть онлайн: потрібно відправити організаторам скрін про здійснення реєстрації та опублікувати фото чи відео із відповідним хештегом #біжузапавлика та #творидобробро.

Організатори запрошують до участі усіх охочих та підкреслюють, що учасникам не обов’язково вміти добре бігати та бути витривалим.

Реєстрація на забіг «Біжу за Павлика» стартує у неділю, 13 червня, о 8.00 на площі Театральній. Внесок для дорослих – 200 грн, для дітей – 100 грн. Футболка разом з реєстрацією – 500 гривень, повідомили в Ужгородському пресклубі.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *