Categories Новини

Понад 1000 кілограм макаронів німець «залишив» Чопській митниці Міндоходів

Причина інциденту – не зазначені в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні продукти харчування.
Громадянин Німеччини заїхав вантажним автомобілем на ділянку «В’їзд вантажний» митного посту «Тиса» Чопської митниці Міндоходів з вантажем «тканини синтетичні, нитки швейні синтетичні, стрічки з пластмаси, кріпильні елементи та обертова тара», заповнив митну декларацію, в якій вказав свої паспортні дані, відсутність в нього іноземної валюти, особисті речі. При усному опитуванні громадянин підтвердив відомості, вказані ним у митній декларації, та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню чи переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.
Під час митного контролю транспортного засобу виявлено, що на вантажному відсіку вантажівки відсутня митна пломба. Цей факт водій пояснив тим, що переночувавши на кемпінгу в Угорщині, тільки зранку, оглядаючи транспортний засіб на справність, помітив відсутність митної пломби. Крім того, в результаті огляду вантажного автомобіля, інспектор митниці виявив на підлозі вантажного відсіку не зазначені в товаросупровідних документах та не заявлені німцем при усному опитуванні продукти харчування, а саме: вироби з макаронного тіста  іноземного виробництва торгових марок «Szarazteszt» та «Jarmiteszta Kft», різних найменувань в упаковках виробника вагою по 250 г та 500 г,  загальною кількістю 2 298 упаковок та загальною вагою понад 1040 кг.
Громадянин Німеччини підтвердив, що придбав виявлені продукти харчування в Угорщині для власних потреб, переміщував їх через кордон у вантажному відсіку автомобіля та визнав своєю власністю. Проте, не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані через митний кордон України товари, які обмежені до ввезення та в такій кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню. Відповідно до статті 472 Митного кодексу України зазначені дії мають ознаки порушення митного законодавства. Тож, товар, як безпосередній предмет порушення митних правил, на підставі статті 511 Митного кодексу України – вилучено.
Вартість вилучених макаронних виробів наразі оцінює відповідний спеціаліст-експерт.
 
Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *