Нещадні вирубки дубових гаїв Тячівщини продовжуються

Нещадні вирубки унікальних дубових лісів Тячівщини продовжуються, не дивлячись на обіцянки керівництва ЗОУМЛГ зупинити їх. Про це в мережі Фейсбук пише Іван Фіцай.

Знайомтесь! Головні “лісоруби” Тячівщини Валерій Мурга керівник обласного управління лісових ресурсів та Наталія Катреняк директор Тячівського лісгоспу. Нещодавно на нараді в Тячівській РДА, за участю голови РДА Василя Демянчука та голови ради Івана Фабриція по питанню створення дубового заказника на території сіл Біловарців та Бедевлі. Валерій Мурга, привселюдно обіцяв припинити рубки, поки не визначать межі заказника, хоча за законом і має діяти режим тиші до 15 червня. 

На фото бачимо, як тримають слово чиновники і Тячівський лісгосп продовжує масові рубки, де має бути дубовий заказник. Складається враження, що ці так звані “охоронці” лісу поклали за мету максимально знищити дубовий ліс аби ПЗФ не було на чому робити взагалі. Дивує повна відсутність реакції на це варварство місцевої влади в особі голови РДА Демянчука та голови ради Фабріція. Хочу нагадати шановним голові ради та РДА, що позиція Президента, якого саме вони представляють у районі, передбачає максимальну підтримку розвитку ПЗФ у Карпатах. Народ втратив довіру як до “лісоохоронців”, так і до місцевої влади, тому ініціативна група по створенню ПЗФ прийняла рішення звернутися до Президента прямо з вимогою вплинути на місцевих чиновників та лісових керівників поки на території Тячівщини ще лишилися хоч якісь дубові насадження.

У відео: наукове обгрунтування створення ПЗФ (природний заповідний фонд) Тересвянської долини доктором біологічних наук, професором, головним науковим співробітником Інституту екології Карпат НАН України, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки (2005). Академіком Лісівничої академії наук України (ЛАНУ) Степа́ном Миха́йловичом Сто́йко та кандидатом біологічних наук, науковим співробітником, доцентом Маханець Іваном Андрійовичом.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *