Categories Новини

Науковці УжНУ провели екскурсію для міліціонерів

Напередодні Великодніх свят з ініціативи очільника закарпатської міліції полковника Сергія Шаранича для закарпатських правоохоронців провели пізнавальну екскурсію вулицями обласного центру.

 

 Відомий краєзнавець та науковець, проректор Ужгородського національного університету Федір Шандор розповів кільком десяткам міліціонерів (дехто прийшов на екскурсію з дітьми) про історію та архітектуру центральної частини Ужгорода, зокрема про його окрасу – сакури, магнолії та найбільшу в Європі Липову алею.

 

 

 Правоохоронці з цікавістю дізналися, звідкіля в Ужгороді японські дерева сакури, яких в місті понад чотири тисячі та півтора десятка видів, хто висадив «парк Лаудона», на місці якого тепер знаходиться адмінбудівля облуправління міліції, та як за часів Президента Чехословаччини Масарика в Ужгороді з′явилася липова алея довжиною аж 2200 метрів, на якій ростуть 6 видів лип. А ще в Ужгороді ростуть 4 види магнолій, батьківщиною яких є далекий Китай (в перекладі з китайської слово магнолія перекладається як «китайське дерево»).

 

 

 

 Правоохоронці залишилися задоволені екскурсією, під час якої отримали багато пізнавальної інформації про рідний Ужгород.

 

 

 

 

 

– Міліціонери повинні не тільки охороняти мир і спокій свого краю, але й знати його історію та екзотику, аби поділитися знаннями з багаточисельними гостями нашої Срібної Землі, – прокоментував цю подію керівник закарпатської міліції Сергій Шаранич.    

 

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *