На змаганнях стрілецьких взводів територіальної оборони перемогу здобули закарпатці

На Рівненському загальновійськовому полігоні вперше провели змагання стрілецьких взводів територіальної оборони оперативного командування “Захід”. У них взяли участь понад 250 конкурсантів з восьми бригад. Перемогу здобули бійці з Закарпаття.

Стрілецькі взводи оцінювали за чотирма критеріями: вогнева та інженерна підготовки, тактична медицина, тактична підготовка.

Зокрема, змагалися у стрільбі з різних положень, розмінуванні, накладали шину з підручних матеріалів на зламану кінцівку.

“Змагання потрібне, є такий і спортивний дух, і бійцівський дух. І навіть командири бригад настільки переживають за свій особовий склад, що навіть трошки сваряться. Цей захід проведено вперше, на жаль, за 30 років незалежності, але він дуже потужний і дуже потрібний”, – розповідає начальник управління тероборони ОК “Захід” Андрій Войлоков.

В одному з конкурсів перевіряли витривалість: резервіст мав винести пораненого побратима на відстань 150 метрів на спині по пересічній місцевості.

Завершальним етапом змагань стала тактична підготовка. Конкурсанти демонстрували вміння орієнтуватись на місцевості, а також виявляли та блокували ворожі диверсійно-розвідувальні групи. На цьому етапі використали систему імітації бою “Лазертаг”.

“Нагадується все швидко. Це як на ровері – раз попробував і більше нічого не треба. Готовий стати на захист знову своєї Батьківщини в будь-який час, коли воно буде потрібно”, – розповів боєць Тернопільської бригади тероборони Богдан.

У підсумку переміг взвод Закарпатської бригади територіальної оборони.

Верховна рада у першому читанні схвалила проєкт закону 5558 “Про чисельність Збройних сил України” щодо збільшення чисельності ЗСУ у зв’язку із прийняттям закону України “Про основи національного спротиву”. Відповідне рішення на засіданні 29 червня ухвалили 320 народних обранців. Ініціатором законопроєкту є президент Володимир Зеленський.

“Цілями та завданнями законопроєкту є збільшення чисельності Збройних сил України з метою створення та забезпечення функціонування окремого роду сил – Сил територіальної оборони Збройних сил України, а також розвитку Сил спеціальних операцій Збройних сил України в інтересах формування руху опору”, — зазначено в пояснювальній записці.

Документом пропонується на законодавчому рівні збільшити чисельність ЗСУ на 11 000 військовослужбовців. Зокрема, чисельність ЗСУ пропонують затвердити у кількості, яка не перевищує 261 000 осіб, зокрема 215000 військовослужбовців.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *