На пилорамах Ужгородщини в ході обшуків виявили деревину цінних порід без документів

лісопилка1Сьогодні, 22 серпня, працівниками Ужгородської місцевої прокуратури, спільно з співробітниками Нацполіції в області, в рамках кримінальних проваджень, проведено ряд обшуків на лісопереробних підприємствах (пилорамах) Ужгородщини.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області, вказані слідчі дії проводяться з метою виявлення та фіксації кінцевих споживачів незаконно зрубаної лісопродукції.

У результаті обшуків на території пилорам виявлено пилометаріали цінних порід, як от дуб, сосна тощо, документи на які працівників пилорам не надали, а пояснити походження деревини не змогли.

Загалом, в результаті обшуків на територіїї Великоберезнянського, Перечинського та Ужгородського районів було виявлено та вилучено близько 20 куб.м. лісопродукціїї, без документів про їх походження.

На даний час органом досудового розслідування встановлюється походження вилученого майна, також причетність посадових осіб суб`єктів господарювання до незаконної порубки лісу на Ужгородщині.

Відповідальність за незаконну порубку лісу передбачена статтею 246 КК України, відповідно до якої, найсуворіше покарання полягає у позбавленні волі строком до 3 років.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *