Мешканці Мукачева більше місяця просять владу врятувати їх від каналізаційних стоків (ФОТО)

Кілька місяців підряд мешканці багатоповерхівок по вул. Митрополита Володимира (колишня Генерала Петрова) в Мукачеві просять міську владу допомогти у вирішенні вкрай нагальної проблеми – ремонту аварійної дільниці каналізаційних труб. І якщо досі люди ще якось закривали очі на те, що влада їхні звернення просто ігнорує, то впродовж останніх тижнів терпіти стало несила – буквально кожні два-три дні проблема буквально вилазила на-гора, тобто, каналізаційні стоки піднімаються вверх по шахтах, аж до люків, сморід на вулиці та біля будинків стоїть нестерпний (уявіть, особливо в таку спеку), проникає до квартир.

Сьогодні ситуація повторилася, проте численні телефонні дзвінки до Водоканалу м. Мукачева нічого не давали: там людям тільки обіцяли допомогти. Після обіду, коли терпець увірвався, мешканці будинків звернулися до депутата Мукачівської міськради від їхнього округу – Олександра Бердишева. « Я одразу зателефонував керівнику Водоканалу, щоб відправили автомобілі для відкачування стоків, – розповів О. Бердишев. – Керівник, як виявилося, нічого навіть не знала про аварійну ситуацію! Не доповідали чи не хотілося знати – інше питання. На щастя, на місце одразу відправили спецавтомобілі для відкачування стічних вод».

Саме у Водоканалі й пояснили депутату, що ситуація на цій дільниці катастрофічна, труби давно протікають, тому й виникає така плачевна ситуація. Треба терміново здійснювати ремонт, але за які гроші – комунальники не знають.

«Після мого втручання приїхала аварійна служба й почали відкачування, – розповів депутат. – Комунальники й розказали, що працюють тут кожні два-три дні. Але чи це логічно й дешево – постійно відправляти на місце бригаду? Вже напевно дешевше розкопати й замінити труби…»

Ситуація потребує термінового втручання, тобто, грошей «Ми, депутати міськради, ухвалили чотирирічну Програму підтримки Водоканалу, в рамках якої на модернізацію та капітальні ремонти по підприємству передбачено витратити з міського бюджету 220 млн грн, – розказав Олександр Бердишев. – Треба братися за роботу, поки підходяща погода – здійснювати аварійну заміну каналізаційної системи, на яку влада міста роками не звертає увагу».

Наразі місцеві мешканці підготували листа до міської влади та депутатського корпусу з проханням терміново втрутитися й вирішити їхню проблему – відремонтувати каналізаційні труби по вул. Володимира Великого, і в першу чергу на дільниці будинків №№ 26-28. Люди збирають підписи під зверненням. «У свою чергу я готую депутатський запит до міської влади і озвучу його разом із листом мешканців на черговій сесії міської ради, яка має відбутися вже наступного тижня. Сподіваюся, всі депутати зрозуміють, що це велика біда для людей, підтримають запит – і проблема нарешті зрушить із мертвої точки…»

каналіз каналіз2 каналіз3 каналіз4

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *