Які виклики несе закарпатським елітам призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА

Гайдай в друге входить у одну й ту саму ріку.

13 лютого, Кабмін України узгодив призначення екс-голову Луганської ОВА Сергія  Гайдая головою Мукачівської РДА адміністрації, яку він уже очолював у період з вересня 2015 року по 28 листопада 2018 року.

Тепер очікуємо на відповіде Рішення Президента. Враховуючи дружні Стосунки Гайдая з керівником ОП Андрієм Єрмаком, за цим затримки не буде.Нове працевлаштування Сергія Гайдая було узгоджене під час останнього приїзду Єрмака до Ужгорода на зустріч з головою МЗС Угорщини Петером Сійярто.

На Закарпаття Сергій Гайдай у 2015 р. прийшов  разом з Геннадієм Москалем, хоча й не був членом команди останнього, його призначення пролобіював тодішній голова Адміністрації президента Порошенка Борис Ложкін. Коли Ложкін звільнився з посади у 2016 році, Москаль вирішив вижити «чужака» Гайдая, між ними почалися конфлікти на цьому грунті.

У 2018 році СБУ позбавила тоді ще діючого голову  Мукачівської РДА Сергія Гайдая доступу до державної таємниці, президент Порошенко «по-безпредєлу» звільнив з посади голови Мукачівської РДА, адже у час оприлюднення Розпорядження Гайдай перебував у відпустці.

Гайдай безуспішно судився. Надалі залишався у команді Порошенка, очолюючи фракцію БПП у Мукачівській райраді.

В тих подіях орієнтуюся, адже після Мукачівських подій 2015 року група закарпатських нардепів на чолі з Валерієм Пацканом намагалася провести на посаду голови Мукачівської РДА мою скромну персону. Їм потрібна була людина яка була б місцевою, але  не «жахалася» при слові Балога.

Москаль про мене й чути не хотів. Дуже упертий був. Тому отрив на голову Мукачівської РДА не свою кандидатуру.

Зрозуміло, що для Сергія Гайдая посада голови РДА це стартовий майданчик для повернення у велику політику.

На мою думку, чим швидше Гайдай отримає посаду достойну його рівня, тим краще буде для місцевої команди управлінців на чолі з Віктором Микитою.

Ви розумієте на що я натякаю.

Допустимо, що знову постане питання про переїзд начальника Закарпатської ОВА Віктора Микити на керівну посаду до Києва.

Хто у цьому випадку буде наступником на його посаді?

Мирослав Білецький?

Дуже сумніваюся.

31 липня 2023, за два дні до візиту Президента України Володимира Зеленського до Закарпаття, я зробив публікацію якою намагався привернути увагу до того, що в час війни управлінці класу Гайдая не повинні довго засиджуватися на лаві запасних, їх навички необхідно використовувати на користь України.

Сподіваюсь, що керівники держави правильно розпорядяться кадровими потенціалом.

Телеграм Павла Федаки – https://t.me/P_Fedaka/553

/

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *