Геннадій Москаль запропонував приватизувати збанкрутілі виноробні підприємства Закарпаття

виноГолова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль спільно з народними депутатами від області Валерієм Лунченком, Валерієм Пацканом та Робертом Горватом підготували законопроект про зміни до Закону України №847 від 7.07.1999р. «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Як повідомляє прес-служба Геннадія Москаля, законопроектом пропонується виключити з переліку п’ять підприємств Закарпаття виноробної галузі:

1. Агроторгове підприємство «Радгосп-завод Мукачівський»;

2. Радгосп-завод «Ужгородський»;

3. Радгосп «Кук» (с.Кушниця Іршавського району);

4. Агропромислове господарство «Бобовище» (Мукачівський район);

5. Агропромислова фірма «Леанка» (с.Середнє Ужгородського району).

«Підприємства давно збанкрутіли, їхні колись відомі виноградники заросли чагарниками, а бочки розсохлися й перетворилися на дрова, – зазначає Г. Москаль. – Ми хочемо відродити імідж Закарпаття, як виноробної області, тому й шукаємо нових власників для названих господарств. Їхній профіль – вирощування винограду та виробництво вина – після приватизації збережеться. Питання розгляду законопроекту в парламенті вже обговорене з головою комітету з економічної політики Верховної Ради України Андрієм Іванчуком. Комітет вивчить наші пропозиції й винесе на голосування Верховної Ради у вересні цього року. Ми звертаємося до потенційних інвесторів із пропозицією приглянутися до названих підприємств і підготувати свої інвестиційні пропозиції».

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *