Фінансові порушення на суму 173 тис. грн. знайшли у відділі охорони здоров’я Рахівської РДА

фінінспекціяСпеціалісти територіального органу Держфінінспекції в Закарпатській області під час планової ревізії у відділі охорони здоров’я Рахівської райдержадміністрації виявили порушення, які призвели до збитків на загальну суму 173 тис. грн. 

Зокрема, через неправильне проведення відрахувань до Пенсійного фонду із суми зарплат працюючих інвалідів (проводилося на загальних підставах за ставкою 36,3% замість 8,41 %) зайво витрачено 91 тис. грн.
Окрім того, встановлено, що з порушенням законодавства витрачалися кошти на оплату спожитих комунальних послуг орендарями. Також виявлено ряд інших порушень, а саме: оплата праці за фактично невідпрацьований час та зайві відрахування соціальних внесків, фінансування видатків, пов’язаних із наданням платних послуг за рахунок коштів загального фонду, завищення вартості та обсягів будівельних робіт тощо.
Завдяки вжитим заходам під час ревізії забезпечено відшкодування порушень, що призвели до втрат на 170,6 тис. грн.
За недотримання законодавства з фінансових питань на 11 осіб складено протоколи про адміністративну відповідальність за ст.164-2 КУпАП «Порушення законодавства з фінансових питань».
Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Закарпатської області та УМВС України в Закарпатській області.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *