Десятки тисяч людей вийшли на Марш захисників у Києві (відео)

Близько 40 тисяч людей вийшло на Марш захисників у Києві. 

Фото Reuters

Другий рік поспіль ветеранські організації України провели у День Незалежності Марш захисників — ходу в центрі Києва, яка є альтернативою офіційній програмі святкувань.

Цьогоріч, як минулого року, учасники акції пройшли маршем від столичного парку Шевченка до Майдану Незалежності та Європейської площі.

Марш тривав близько чотирьох годин і став наймасовішим “народним” святкуванням Дня Незалежності України у 2020 році. У фіналі його учасники виконали гімн та провели віче на головній площі столиці.

Марш захисників

Фото Reuters

В трансляції “Радіо Свобода” зазначили, що в марші взяли участь кілька десятків тисяч людей, а хода за своїм масштабом, ймовірно, перевершила торішній марш. Пізніше сьогодні орієнтовну кількість учасників назве Нацполіція.

Марш захисників

Фото Reuters

Першими в колонах йшли родини загиблих українських військових та героїв Небесної Сотні, а також поранені воїни та учасники Революції Переваги. Крім того, у перших рядах йшли активісти рухів FreeRiff, FreeKuzmenko, FreeDugar, обвинувачених у “справі Шеремета”.

Ветерани сформували 48 колон.

Марш захисників

Фото Reuters

Підтримати ветеранів та взяти участь у ході прийшли тисячі людей. Зрештою людьми заповнений весь парк Шевченка, вулиця Володимирська від перетину з бульваром Шевченка до перехрестя з вулицею Льва Толстого, а також бульвар Шевченка від вул. Терещенківській до станції Університет, Хрещатик, Майдан Незалежності.

Серед організаторів цьогорічного Маршу захисників — фонд Повернись живим, Рух ветеранів України та понад 10 інших ветеранських об’єднань з усієї країни.

Рубрика

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *