Закарпаття прийматиме стронгменів зі всієї Європи

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція закарпатських стронгменів, які готуються до Кубку України зі стронгмену. Змагання цього разу проходитимуть на Ужгородщині, в Сторожниці  21 травня. 20 травня у Мукачеві відбудеться етап Кубка Європи серед важковаговиків (понад 110 кг). Вже 15-16 Закарпаття прийматиме Чемпіонат Європи зі стронгмену, який проходитиме у Сваляві. Про це розповіли представники федерації стронгмену України в Закарпатській області: Олексій Мальцев, Голова закарпатського підрозділу  ФСУ, топ найсильніших людей світу 2015-16рр., віце-чемпіон України 2015-16 рр., віце-чемпіон Ліги Чемпіонів Світу 2015 р. (Норвегія), Андрій Сусол, медійний консультант обласної федерації та Ярослав Перец (ТОВ «Тестум-ЮА»). Йшлося і про майбутні плани силачів на Закарпатті. 

«З березня минулого року офіційно зареєстровано відокремлений підрозділ Федерації Стронгмену України в Закарпатській області. Неодноразово ми виступали в показових заходах задля популяризації стронгмену. Згадуючи популярність «Богатирських Ігор» та Василя Вірастюка, зокрема, закарпатські стронгмени неодноразово показували високий клас. На цьому плацдармі ми готові створити нові видовищні фестивалі, що пропагуватимуть здоровий стиль життя та європейський рівень відпочинку, – розповів Олексій Мальцев. – За допомогою наших меценатів, а це Ярослава Перец (ТОВ «Тестум-ЮА») та Микола Ігнацевич ( ГО «Бойківщина 21 століття») цей вид спорту розвивається і маємо можливість приймати змагання на найвищому рівні. 21 травня, на Кубок України буде запрошений Василь Вірастюк. Щодо Чемпіонату Європи, 15-16 липня у Сваляві, то на нього зареєструвалися спортсмени з-понад 20-ти країн Європи (70 учасників), зкрема скандинавських країн, Латвії, Угорщини, Білорусії та інших».

«Хочеться наголосити на всесвітній славі Закарпаття, як батьківщини одного з   найсильніших чоловіків людства – Івана Сили (Івана Фірцака, Кротона). Наша область стає не лише землею, що народжує богатирів, але і краєм в якому продовжуватиме свій розвиток стронгмен, як найбільш видовищніший виду спорту. В якому ми можемо побачити унікальних людей, що вражають своїми над можливостями», – зауважив Ярослав Перец.

«Програма Кубку України є унікальною в своєму роді, зокрема суддівство найсильнішої людини світу Василя Вірастюка лише підігріє зацікавленість закарпатців до цього виду спорту», – зауважив Андрій Сусол. – Це лише початок, оскільки цим заходом ми започатковуємо постійний фестиваль «Богатирі Закарпаття», що в перспективі прийматиме спортсменів із усього світу. Закарпатські стронгмени стали популярними по всій області буквально за останній рік. Ми активно відновлюємо престиж богатирських ігор і плануємо чимало цікавих заходів».

Ярослав Перец каже: «Стронгмен дуже видовищний вид спорту, хоч і не олімпійський. Він буде цікавим для наймолодших і аж до людей похилого віку. Минулого року на день Незалежності у парку Підзамок ми презентували нашу федерацію і зацікавлення цим видом спорту дедалі зростає. У нас є плани з будівництва спеціального спортзалу, де могли б займатися не тільки стронгмени, але всі, хто бажає, спільно із справжніми спортсменами.  Передбачені соціальні програми для дітей та дорослих, майстер-класи, раз на квартал плануємо робити відбіркові турніри. Це будуть зали для всіх силових видів спорту».

За словами Андрія Сусола, стронгмени своїми заходами пропагують  здоровий спосіб життя.  Найбільше про стронгменів знають в Ужгороді, але Федерація почала активно популяризувати цей вид спорту і по області.  

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *