Закарпатці зможуть звітувати до усіх органів влади через єдине онлайн-вікно

податковаЗвіти до усіх центральних органів влади незабаром можна буде подати в онлайн-режимі через спеціальне «єдине вікно» та за єдиним уніфікованим стандартом. Відповідна Концепція створення та функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності» була схвалена на засіданні Уряду.
Концепція передбачає, що громадяни та підприємства замість подання значної кількості ідентичних звітних даних до різних органів влади та за різними стандартами,  матимуть можливість подавати їх один раз і в дистанційному режимі. Натомість, між центральними органами влади буде налагоджений автоматичний інформаційний обмін, що дозволить оперативно  отримати доступ до звітних даних, необхідних для виконання покладених на них функцій.
За оцінками фахівців Міндоходів, запровадження «єдиного вікна»  дозволить громадянам та бізнесу зберегти час та скоротити матеріальні витрати  на підготовку і  подання звітності, а органам влади – на її приймання та опрацювання. І, що не менш важливо, дозволить відмовитися від паперового документообігу, а також знизити роль людського фактору  – наявності помилок у звітах, суб’єктивізму, корупційних проявів тощо. В цілому, створення «Єдиного вікна» – це важлива складова електронного урядування, впровадження якого сприятиме покращенню бізнес-середовища та інвестиційного клімату.
Нагадаємо, Концепцію створення та функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності»  розроблено  Міністерством доходів і зборів  на виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 рік «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року.
Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *