Закарпатський поліцейський вимагав 50 тисяч доларів за “мовчання”

Співробітники управління внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України спільно з працівниками СБУ в Закарпатській області та прокуратури Закарпатської області підозрюють працівника Виноградівського відділення поліції в приховувані наркозлочину.

Структурний підрозділ поліції, відповідальний за перевірку роботи структурних підрозділів НПУ, – управління внутрішньої безпеки в Закарпатській області ДВБ отримало інформацію про те, що 16 серпня цього року співробітник Виноградівського відділення поліції провів обшук у райцентрі та виявив наркотичну речовину – марихуану в особливо великих розмірах. Правоохоронця підозрюють в тому, що він вимагав 50 тисяч доларів від зацікавлених осіб за те, щоб наркотична речовина не вилучалась та винних не притягували до кримінальної відповідальності.

Відповідні матеріали скеровано до прокуратури Закарпатської області, відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст. 368 КК України.

Сьогодні, 17 серпня, правоохоронці провели обшук у Виноградівському відділенні поліції та вилучили всі матеріали, які стосувалися даної справи.

На даний час слідчий Виноградівського ВП та двоє цивільних осіб затримані в порядку ст. 208 КПК України та поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Співробітнику поліції вже повідомлено про підозру. За даним фактом триває службова перевірка Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

Працівниками Закарпатського управління ДВБ НП України здійснюється подальший оперативний супровід вказаного кримінального провадження. Позиція керівництва поліції ГУНП в Закарпатській області залишається незмінною – кожну протиправну та незаконну дію працівників поліції буде викрито і всіх винних притягнуть до відповідальності. Робота з виявлення таких фактів постійно триватиме і надалі, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *