Закарпатський прокурор тричі зірвав засідання суду у справі про корупційні діяння голови райради

Представник прокуратури Закарпатської області з відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Малицький тричі не з’явився у судове засідання щодо корупційних діянь голови Великоберезнянської районної ради Ярослава Шукаля. Про це “Трибуну” інформує  голова «Спілки учасників АТО Великоберезнянщини» Владислав Пугінський, він стверджує, що є всі підстави вважати такі дії прокурора намаганням спустити на гальмах цю резонансну справу.

Йдеться про кримінальну справу щодо голови Великоберезнянської райради Ярослава Шукаля, який обвинувачується у вчиненні корупційного злочину, передбаченого ст.366- 1 КК України. Рослідуються причини приховування очільником районної ради в своїй декларації фінансових зобов’язань перед ТОВ «СКАЙ-ПОЛІМЕР» в розмірі близько 26 тисяч гривень.

Резонансною ця справа є тому що саме громадські активісти з учасниками бойових дій виявили та надали у відповідні органи (НАЗК та обласну прокуратуру) факти зловживань місцевим чиновником. Саме кримінальне провадження було відкрито ще на початку 2017 року, але спочатку її  «спускали на гальмах» правоохоронці, а із жовтня її розгляд вже затягується в суді.

Суть порушення полягає в тому, що голова райради у поданих електронних деклараціях (за 2015-2016 роки) приховав свої фінансові зобов’язання в розмірі близько півмільйона гривень, порушивши таким чином ст.46 Закону України «Про запобігання корупції».
https://public.nazk.gov.ua/ declaration/8b275a5c-a60e- 44c8-be9c-9498a6e9421c

Його майже півмільйонний борг приватній фірмі встановлений рішенням Господарського суду Закарпатської області, яке залишено в силі всіма інстанціями та набуло законної сили.

За таке порушення передбачена кримінальна відповідальність. Активісти доводять що борг Ярослав Шукаль не вказав свідомо, так як мав на це свої мотиви.

Дивує нечітка позиція у цій справі прокурора Закарпатської області Володимира Гаврилюка, адже відповідальність за дії підлеглого несе і начальство.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *