Закарпатські та угорські волонтери провели потужну гуманітарну акцію на підтримку ЗСУ та постраждалих від рук окупантів (фото)

В той час як прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провокує сусідні країни шарфиком із зображеням великої Угорщини, натякаючи на територіальні претензії щодо Румунії, Словаччини, України та кількох інших країн Європи, представники угорської неурядової громадськості, релігійні діячі об’єднані у благодійну організацію «Захист» («Oltalom Charity Egyesület») мають інше бачення ніж офіційний Будапешт у питанні підтримки України у протистоянні з рашистськими окупантами.
Вони добре розуміють, якщо не вистоїть Україна танки окупанта будуть і на вулицях Будапешта, така суть імперського мислення орди зі Сходу.
Лідер організації доктор Габор Івані (Iványi Gábor) добре знайомий з комуністичним “раєм”.
У 1956 р., коли радянські танки вбивали тисячі людей на вулицях Будапешту йому було всього 5 років, але ця подія зробила вирішальний вплив на подальшу долю Габора.
Він став теологом, пастором Методистської церкви, політичним дисидентом до уряду комуністичної Угорщини, видавцем нелегальної літератури. За це у 1977 році був засуджений до умовного терміну ув’язнення.
Днями Представники угорської організації Oltalom Karitatív Egyesület відвідали Україну і надали гуманітарну допомогу підрозділам Сил територіальної оборони Збройних Сил України, комунальному підприємству “Київтеплоенерго”, мешканцям населених пунктів Наливайківка, Северинівка, Пилиповичі.
Знаково, що за рішенням Командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України генерал-майора Ігоря Танцюри проведено спільні заходи щодо планування заходів військово-цивільного співробітництва на 2023 рік і угорські волонтери готові надавати гуманітарну допомогу нашій державі в зимовий період та вести на території Угорщини роз’яснювальну роботу про важливість підтримки України, яка є “щитом” Європи, захистом цивілізації від навали чужинців.
Громадська організація «Українська військова організація «Спас-23» високо оцінила волонтерські заслуги угорських та закарпатських волонтерів і відзначила їх почесними нагородами.
Вручив відзнаки полковник Микола Журавльов.
Велика подяка від українського народу:
1. Dr. Iványi Gábor / Др.Габор Івані, голова гуманітарної організації „Oltalom Karitatív Egyesület”, пастор церкви „День гідності”
2. Iványi Miklós / Міклош Івані, представник гуманітарної організації „Oltalom Karitatív Egyesület”, пастор церкви „День гідності”.
3. Dr. Demszky Gábor / Др. Габор Демскі, мер міста Будапешт у період 1990-2010 рр., політичний діяч, соціолог, викладач.
4. Iványi Tibor / Тібор Івані, лікар
5. Dr. Jeszenszky Csaba / Др. Чобо Єсенські, адвокат.
6. Takács Ferenc / Ференц Токач, місіонер.
7.Еліна Анталовська.
8.Іван Кучмаш.
9.Христина Кучмаш.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *