Categories Новини

Закарпатські орієнтувальники безстрашно здолали “Голосіївську осінь” (ФОТО)

У Києві відбулися XVIII традиційні змагання «Голосіївська осінь» та Кубок Українського державного центру туризму краєзнавства учнівської молоді зі спортивного орієнтування, що зібрали майже 700 учасників зі всіх регіонів країни. Нашу область представляли збірна команда Закарпатського обласного Центру туризму і спорту учнівської молоді (директор Володимир Чепа) та команда Мукачівського центру позашкільної освіти (директор Магдалина Рєзнікова). Незважаючи на прохолодну й дощову погоду юні спортсмени безстрашно долали багатокілометрові дистанції, прокладені у окраїнних лісах столиці.
Кожного дня закарпатці були серед призерів. Так першого дня у Голосіївському лісі на чотирикілометровій дистанції, яку учасники долали з мас-старту, бронзовою призеркою Кубку стала десятикласниця Кам’янецької ЗОШ Ужгородського району Крістіна Бобер (тренер Сергій Готра). Наступного дня Крістіна фінішувала вже з другим результатом. Бронзову медаль виборола в лісі на Метрологічній й семикласниця Мукачівської гімназії Катерина Цепурдей (тренер Ніна Расчупкіна). Двокілометрову трасу, що проходила через вісім контрольних пунктів, вона подолала за одинадцять з половиною хвилин. З п’ятим результатом на цій дистанції фінішувала Валерія Смочко із Мукачівської ЗОШ №2.
Найбільше нагород закарпатці вибороли в естафетах. Срібними медалями в категорії юнаків не старших 12 років нагороджені ужгородці Денис Кононов і Валентин-Крістіан Вішколц, та – у групі 18-річних – Станіслав Паламарчук і Владислав Французов з Мукачева. Бронзовими призерами у своїх категоріях стали Катерина та Владислав Цепурдеї (miks-12), Крістіна Бобер та Андрій Василина (miks-16). Відмінні результати показали й вихованці гуртка спортивної радіопеленгації, що з вересня працює при Мукачівському центрі позашкільної освіти: Людмила Калчева й Леонід Нечай зайняли четверте місце у категорії miks-12, Владислав Рибух і Ярослав Попов фінішували п’ятими у Ч-12, а Олександр Попович і Олексій Шорін, та Олександр Ткачук і Олександр Самсонов прибігли відповідно шостими та сьомими серед 14-річних.
У загальнокомандній першості серед 32-х команд переможцем Кубку Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді зі спортивного орієнтування стала команда Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, друге місце посіла команда Черкаського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, команда Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій учнівської молоді зайняла трете місце. Команда Закарпатського ЦТКЕСум, що складалася з гуртківців обласного центру та Мукачева (тренери Георгій Фечо та Ніна Расчупкіна) зайняла 8 місце, а команда Мукачівського ЦПО (тренер Олександр Цепурдей), що виступала «половинним» складом – 22 місце.

Олександр Цепурдей

orijent orijent2 orijent3 orijent4 orijent5 orijent6

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *