Закарпатські митники, у рамках операції «Бастіон», вилучили товару на понад 7 млн грн

Працівники Закарпатської митниці ДФС у рамках операції «Бастіон» припинили незаконне ввезення товарів в Україну. Давальницька сировина, призначена для виробництва швейних виробів, вартістю майже 9 млн грн ввозилась через митний пост «Неветленфолу» Закарпатської митниці ДФС.

Відповідно до поданих перевізником товаросупровідних документів продавець товару – підприємство з Великої Британії, відправник – підприємство з Болгарії, а одержувач – фізична особа підприємець з України.

В ході проведення митних формальностей працівники митниці провели зважування вантажного автомобіля з вантажем і встановили невідповідність вагових параметрів вантажу. Встановлено, що вага вантажу нижча на 1 776 кг ніж заявлено у товаросупровідних документах. Відтак, це стало підставою для проведення повного митного огляду вантажу.

За результатами проведеного повного перерахунку та ідентифікації товарів з відомостями заявленими у товаросупровідних документах встановлено, що частина вантажу відповідає відомостям заявленим у товаросупровідних документах, частина не відповідає по кількості та найменуванню, частина заявленого товару відсутня, а також виявлено товар, який взагалі не вказаний у товаросупровідних документах.

Таким чином, відправник вантажу, вчинив дії спрямовані на переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю, шляхом подання працівникам митниці, як підстави для переміщення товарів, документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості вантажних місць, найменування товарів, їх кількості та вартості.

Наразі складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Сировина, призначена для виробництва швейних виробів загальною вартістю понад 7 млн грн вилучена до рішення суду.

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *