Закарпатська “Свобода” пікетувала міліцію та СБУ (ФОТО)

1 грудня 2013 року Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” в Ужгороді провела масову протесну акцію проти свавілля силових структур щодо мирних акційю. Свободівці також взяли найактивінішу участь в народному віче в центрі міста, де громадськість висловлювалася за відставку Президента Януковича і уряду, за право вибору європейського способу життя.

свобода

Закарпатська “Свобода” розпочала свої заходи о 12.00 мітингом під укарїнськими та політичними прапорами біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Після короткого мітингу колона демонстрантів перемістилася до будівлі УМВС в Закарпатській області, де провели пікетуваня під гаслами «Свободу патріотам – Свободу політв’язням!», «Хама на йолку!», «Бандити і міліція – одна коаліція!», «Ні кроку назад – позаду Москва!», «Якщо не ми, то хто!?.» та іншими. Далі організована колона свободівців вирушила в напрямку площі Театральної, де громадськість збиралася на оголошене народне віче. По дорозі націоналісти зупинилися на площі Поштовій навпроти УСБУ в Закарпатській області та скандували пртесні гасла до подій, що відбуваються з вини діючої влади-режиму.

Громадськість на площі зустріла свободівців оваціями та підхопила гасла націоналістів. На віче до громади звернувся голова Закарпатської обласної організації ВО “Свобода” Олег Куцин, який зазначив: «До сьогодні адміністрацією Президента вдавалося вносити розкол в ряди протестувальників, поширюючи та підживлюючи гасла щодо неучасті політиків у протестних акціях. Події в Києві на ранок 30 листопада, коли пролилася невинна кров, показали, що дуже легко розділити табори, а потім невеликими групами їх розігнати силовиками, попираючи права. Сьогоні нарешті всі зрозуміли, що тільки об’єднавши свої зусилля – студентів, громадських та політичних діячів, можна скинути цей ненависний режим».

Закарпатська «Свобода» заявила, що нарешті міф про аполітичність спротиву бандитській владі спростовано і зроблено виклик тим, хто продовжує обдурювати український народ. Після вистпу Олега Куцина на Ужгородському Євромайдані замайоріли політичні прапори.

На Ужгородському віче виступив учасник подій в Києві на Євромайдані свободівець Юрій Черкашин: «Українська революція розпочалася сьогодні. Не словами, не танцями, а  активними діями. Я закликаю вас не піддаватись на провокації, але бути завжди готовими протидіяти провокаціям – навіть фізично. Я закликаю вас до оборони себе та своїх переконань від будь-яких незаконних дій. Революція не може бути аполітичною, так як політичні партії мають нести відповідальність за події, які відбуваються. Ми маємо зробити все, аби домогтися звільнення з тюрем політв’язнів, яких кинув за грати в останні свої дні режим Януковича – свободівців, затриманих одразу після протестів під Кабміном минулого тижня».

Свободівці разом з колоною мітингувальників пройшли центральними вулицями міста, виголошуючи гасла: “Зека — геть!”, “Свободу — патріотам!” тощо, пробуджуючи ужгородців до боротьби за гідне життя. Після акцій протесту група свободівців виїхала до Києва.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *