Закарпатська облрада налагоджує транскордонне співробітництво з Чеською республікою

На запрошення мера міста Брно Чеської Республіки Маркеті Ванькової разом із керуючою справами Закарпатської облради Мирослава Ливч мала змогу провести ділову зустріч і перемовини з чеськими друзями щодо співпраці в рамках транскордонного співробітництва у сфері культури і мистецтв, пише депутат Закарпатської облради Наталія Шетеля. 

У складі делегації – президент Української асоціації голів обласних та районних рад Сергій Чернов та директор Департаменту культури і туризму  Харківської ОДА Людмила Терещенко.

Українська сторона найперше висловила слова подяки всьому прогресивному людству, у т.ч. і чеському народу, за щиру підтримку України.

Інформувала про воєнні злочини російської армії, яка по суті прагне одного – зрівняти із землею все українське, починаючи  від соціальних закладів до маленьких діток.

Звертаючись до чеських друзів, я зазначила, що нині нема менш важливих питань, які стосуються України.

Кожен день безстрашні Воїни ЗСУ наближають  нас до перемоги, а тому питання зміцнення транскордонного співробітництва у сфері культури і мистецтв є цінними.

Оскільки саме культура здатна допомогти людям, які пережили різні жахіття війни, повернутися до життя, вселити віру у краще завтрашнє, сприятиме інтеграції нашої молоді у європейську родину.

А тому маємо старанно популяризувати культурні надбання українського народу за кордоном, просувати її унікальність, розкривати її перед світом у всій величі.

І талановита молодь Ужгородський інститут культури і мистецтв це робитиме відповідально, розуміючи,  що війна, з якою прийшла на нашу землю росія, це і війна культур.

Домовлено напрацювати чіткі пропозиції щодо співробітництва у сфері культури, які буде обговорено при наступних зустрічах.

Щиро дякую Маркеті Ваньковій за теплий  прийом, чеському народу – за допомогу!

Разом вистоїмо!

Разом напрацюємо алгоритм спільних дій на зміцнення дружби і мирного неба над головою!

http://

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *