Закарпатгаз про показники або врятуй бабусю від коронавірусу

Показники лічильників газу слід передавати дистанційно

Згідно з Кодексом газорозподільних систем, затвердженим Постановою НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 року, кожен споживач зобов`язаний щомісяця самостійно фіксувати показання приладу обліку газу. Передавати показники слід з 1 по 5 число кожного місяця.

Враховуючи, що наразі по всій області, як і країні, введено карантинні заходи, АТ «Закарпатгаз» повідомляє про дистанційні способи передачі показників.

Це можна зробити через «Особистий кабінет». Скористайтеся експрес-реєстрацією та використовуйте сервіс. Однак, «Особистий кабінет» – це не єдиний сервіс, покликаний дистанційно вирішувати так звані побутові «газові питання». Для зручності клієнтів показники можна передавати:

– написавши листа на електронну пошту: [email protected];

– надіславши СМС-повідомлення на короткий номер 7104;

-через Viber-бот (з покроковою інструкцією можна ознайомитися за посиланням: https://viber.104.ua/ua/ )

– зателефонувавши до ТОВ «РГК КОНТАКТ-ЦЕНТР» за номерами (0312) 42-47-04 або 067-01-03-104;

– скориставшись інтелектуальним голосовим IVR-меню (цілодобово, за номером контакт-центру (0312) 42-47-04);

cкориставшись мобільним додатком 104Mobile (який можна завантажити у AppStore та Google Play).

Для людей старшого віку найбільш зручними є способи передачі за допомогою смс або гарячої лінії.

Надсилаючи смс на номер 7104, у повідомленні необхідно вказати номер особового рахунку та показання лічильника у форматі: ХХХХХХХХХХ_ХХХХХ, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр особового рахунку споживача, ХХХХХ – показання лічильника (до 5 цифр без тих, що у червоних ячейках). Обидва параметри розділені пробілом. Після відправлення смс-повідомлення на номер 7104 у правильному форматі споживач автоматично отримує відповідь: «Ваші показання прийняті та оброблені. Дякуємо».

Або можна набрати 067-01-03-104 і продиктувати оператору показники.

* * *

Нагадаємо, що кілька днів тому АТ “Закарпатгаз” запустив експрес-реєстрацію в “Особистому кабінеті”. Для цього потрібно лише зателефонувати до Контакт-центру на номер 067-01-03-104 і повідомити оператору номер особового рахунку (зазначено на кожній квитанції). Після дзвінка “Особистий кабінет” буде створений автоматично, а на мобільний телефон клієнта надійде повідомлення з паролем для входу.

За допомогою “Особистого кабінету” клієнти можуть передавати показання лічильника, безпечно та просто сплатити за газ і його доставку, завантажити рахунки, відстежувати власне споживання та витрати.

Інструкція з експрес-реєстрації: https://youtu.be/MmpY6qY-qn4

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *