Загалом на Закарпатті зроблено щеплення проти коронавірусу лише 444 людям

На Закарпатті від початку вакцинації проти коронавірусу перше з двох щеплень зробили лише 444 людям — це чи не найнижчий показник в Україні.

Наразі вакцинацію проводить лише одна мобільна бригада, але до кінця тижня їх кількість збільшиться, тоді має зрости й кількість щеплень.

Про це у коментарі розповіла регіональна координаторка вакцинації в Закарпатській області Вікторія Тимчик.

За словами Тимчик, вакцинація з мобільними бригадами — дещо новий метод роботи, тому мобільні бригади повинні пройти навчання й отримати сертифікати.

«Наразі лише одна бригада пройшла навчання по роботі з вакциною AstraZeneca. Сьогодні (10 березня — ред.) закінчують навчання ще чотири бригади, через два дні — ще чотири. Тобто до кінця тижня на Закарпатті будуть працювати 9 мобільних бригад. Відповідно, ми охопимо вакцинацією більшу кількість закладів», — зазначила епідеміологиня.

Кожна бригада може виконати до 100 щеплень протягом дня. За 9 березня на Закарпатті зробили 90 щеплень — Тимчик зазначає, що цей результат «дуже тішить». Коли запрацюють дев’ять бригад, це дозволить збільшити кількість щеплень за день, а також швидше завершити введення першої дози.

На першому етапі, зокрема, вакцинують медиків, які працюють у COVID-лікарнях: тих, що безпосередньо контактують із хворими на коронавірус, а також інший персонал. Таких закладів на Закарпатті — 17. За словами Тимчик, кожен медичний заклад попередили про день, коли в них має відбутися вакцинація, а медики самостійно вирішують, чи будуть щепитися. Загалом приблизно 30% усіх медиків погодилися вакцинуватися.

«Ми не моніторимо на етапі планування причину відмови. Ніде не передбачено, що медик має вказати свою мотивацію», — зазначила Тимчик.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *