Вийшло у світ видання про театрально-декораційне мистецтво Закарпатського облмуздрамтеатру

До ювілею найбільшого театру області побачило світ ілюстроване видання «Театрально-декораційне мистецтво Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв (1946-2021 роки)».

Книжка вийшла в ужгородському видавництві «Аудор-Шарк» накладом 150 примірників. Авторами дослідження є заслужений діяч мистецтв України Олег Зайцев та заслужений художник України Емма Зайцева. Подружжя працює в театрі протягом тривалого часу.

Майже на 250-ти сторінках проілюстровано 75-річну історію творення художнього образу вистав, розказано про три десятки художників, що брали участь у постановках Закарпатського муздрамтеатру, подано зразки їхньої творчості. Для Олега Зайцева, який працює на посаді заступника директора, це вже шосте театрознавче дослідження, а для головного художника Емми Зайцевою – перше.

А цього вікенду Закарпатський муздрамтеатр знову запрошує на до глядацької зали. У п’ятницю, 11 лютого, о 19.00 на малій сцені покажуть сучасну трагедію А Іванова «З училища». У суботу, 12 лютого, на великій сцені о 18.00 зіграють музичну комедію Б.Томаса «Здрастуйте, я ваша тітонька». У неділю, 13 лютого, о 12.00 «шерегіївці» покажуть музичну казку А.Ліндгрен «Малюк і Карлсон», а о 18.00 – монодраму О.Гавроша «Чіріклі» за творами сучасного ромського письменника М.Бурмека-Дюрі.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *