Власник RegioJet: “Потяг з Праги до Закарпаття – це вигідніше, ніж до Хорватії”

Чеська транспортна компанія RegioJet змінює свою стратегію і планує придбати нові поїзди, а також запровадити нові рейси зокрема в Україну, каже Радім Янчура, власник RegioJet, в інтерв’ю виданню Agenda SZ Byznys.

Також у Радіма Янчури амбітні плани на майбутнє: за наступні 10 років він хоче зайняти одну третину чеського ринку всіх залізничних перевезень.

Цього року RegioJet скасував залізничні маршрути до Хорватії. Натомість ці потяги будуть їздити до Закарпаття.

“Це була найдовша лінія в ЄС, а якщо додати 20 хвилин простою в кожній країні, то загальна затримка виходить великою, навіть якщо у вас є резерви… Економіка погіршилась. До минулого року поїзди були прибутковими, але минулого року вперше економіка виявилася не на висоті.

Тому ми вирішили пустити ці поїзди маршрутом Прага — Україна. Протягом місяця ми запустимо ще один маршрут до Закарпаття через Кошице”, – каже Радім Янчура.

Він вважає, що це буде прибутковою справою.

“Це будуть повні поїзди. Особливо для жінок з дітьми, які їздять туди та назад. Це буде переважно цілорічне сполучення: одна справа курсувати два місяці влітку, а потім поїзди стоять, бо в червні та вересні пасажирів ледве набирається третина, а решту часу ще повинні охороняти поїзди, щоб у них не спали бездомні. Набагато краще, коли поїзди ходять без перерв і надають послугу потребуючим”, – каже Янчура.

Нагадаємо, що вже з березня 2024 року RegioJet планує запустити залізничні рейси за маршрутом Чоп — Прага. Потяг складатиметься з трьох вагонів на 140 місць, із них 80 місць – у спальних вагонах, 60 – у вагонах із місцями для сидіння. Вагони з Чопа прямуватимуть у складі поїзда Прага-Кошице. Пасажири будуть забезпечені сніданком і вечерею. Ціна квитка становитиме близько €25 .

Раніше власник чеської залізничної компанії “Gepardexpres” Альберт Фікачек планував запустити прямий поїзд в Україну сполученням Прага-Ужгород.

У свою чергу власник RegioJet Радім Янчура казав про перспективу нічного потягу Прага-Мукачево.

“Тобто ви засинаєте в Празі, а прокидаєтесь вже в Мукачево – серці Закарпаття”, – розповів він у інтерв’ю Forbes. Радім Янчура також розповів, що йому відомо про плани щодо відновлення європейської колії від Чопа до Ужгорода, яка була розібрана ще наприкінці 1990-х.

За матеріалами Mukachevo.net

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *