В Ужгороді затримали трійцю грабіжників

В Ужгороді затримано «тріо» розбійників

Оперативники карного розшуку та інспектори роти патрульної служби Ужгородського міськвідділу міліції затримали трьох зухвалих розбійників, які за короткий проміжок часу, вчинили два розбійні напади на випадкових перехожих, потерпілі опинилися не в тому місці, та не в той час…
Днями, по спецлінії «102» до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового лікаря центральної міської клінічної лікарні Ужгорода про те, що до них за медичною допомогою звернувся 25-річний місцевий мешканець. Як пояснив потерпілий, тілесні ушкодження отримав від трьох невідомих осіб, близько першої години ночі, які застосувавши фізичну силу зірвали з його шиї позолочений ланцюжок, відібрали ключі від квартири та грошові кошти в сумі 40 гривень. Під час медичного огляду, у молодика було виявлено тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та струсу головного мозку.

Ще одне повідомлення про розбійний напад, надійшло до чергової частини Ужгородського міськвідділу міліції, від 27-річного ужгородця. Чоловік повідомив правоохоронцям, майже те саме, що і у першому випадку: близько першої години ночі, біля одного з розважальних закладів міста, троє невідомих чоловіків нанесли йому тілесні ушкодження, після чого застосувавши фізичну силу відібрали в нього 1400 гривень та мобільний телефон «Samsung» з сім картою.

І в одному, і в другому випадку потерпілим вдалося запам’ятати прикмети нападників, які вони детально описали правохоронцям. Негаючи часу, міліціонери вирушили на пошуки зловмисників. Невздовзі, на одній із вулиць міста, було помічено трьох чоловіків. За своїм зовнішнім виглядом вони були схожі на тих, про кого розповідали потерпілі. Підозрюваних міліціонери затримали, ними виявилися 38-річний житель району і його приятелі 30-ти та 32-річний мешканці Ужгорода. За плечима всіх трьох чоловіків, чималі сроки відсидки у місцях позбавлення волі. Кожний з них вже вчиняв подібні правопорушення.

Під час проведення особистого огляду в них було виявлено, щойно відібрані речі потерпілих. Правопорушників було запрошено до міськвідділу міліції для з’ясування всіх обставин даної події. Як пояснили чоловіки, гроші їм знадобилися, для вгамування ігрової пристрасті — хотіли пограти в лото…

— Слідчим відділом ужгородської міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187  Кримінального кодексу України (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на срок від семи до десяти років із конфіскацією майна. На підставі зібраної доказової бази всім трьом правопорушникам оголошено про підозру у скоєнні даного злочину. Відносно них обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Досудове розслідування по даному факту триває.

Діана ДОРОГІЙ,
Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *