В Ужгороді “Загартовані війною” вшанували пам’ять полеглих побратимів (відео)

Напередодні 30-ї річниці відновлення Незалежності України Ужгородом пройшли ходою півтори сотні учасників V Всеукраїнського форуму учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною» – від площі імені майора Постолакі до пам’ятника Тарасу Шевченку та площі Театральна, де відбулася церемонія вручення нагород атовцям. Поряд крокували волонтери та сивочолі ветерани національно-визвольних змагань українського народу.

За словами організатора, голови ГО “Українська асоціація інвалідів АТО в Закарпатській області” В’ячеслава Харченка, на заході зібралися військові з 10 областей України. “Усіх тих хлопців, яких ви тут зараз бачите ті, які пішли воювати в 2014-му, які воювали в 2015-му, в 2016-му році. У найзапекліші моменти. Тут є багато поранених, багато інвалідів війни. Є хлопці, які досі воюють. Адже, незважаючи на те, що, наприклад, уже пройшло 7 років, але ж вони досі воюють. Це переважно молоді хлопці до 40-ка років”, – зазначив В’ячеслав Харченко.

Біля меморіалу воїнам Ужгородщини на площі майора Постолакі учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у російсько-українській війні на сході України. Салютна команда ГФ “Червоноградська Самооборона”  дала залп шани за українськими воїнами.

Представники Ужгородського інституту культури і мистецтв Андріана Могорита та Віталій Горбей виконали патріотичні пісні, які загартовані війною атовці зустріли з великою вдячністю.

Вихованці з транзитного будинку в Мукачеві, Orphan’s Promise – Обетование сироте, гордо несли Прапор України, разом з Героями війни!

Організаторами заходу виступили ГО «Українська асоціація інвалідів АТО в Закарпатській області», ГО «Спілка учасників бойових дій на сході України Ужгородщини», ГО «Українська асоціація інвалідів АТО», ГО «Ветерани війни та учасники бойових дій міста Чоп», ГО «Спілка учасників АТО Перечинщини», ГО “Спілка учасників бойових дій на сході України “Хто, якщо не ми”, “Бойове братство шахти “Бутівка”, атовська спільнота Великоберезняншини, Закарпатське крайове товариство «Просвіта».

/

/

/

/

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *