Categories Новини

В Ужгороді відбувся міжнародний форум «70 років визволення України і Східної Європи від німецько-фашистських загарбників»

 

9 жовтня в Ужгороді відбулось урочисте відкриття міжнародного форуму «70 років визволення України і Східної Європи від німецько-фашистських загарбників».

70 років минуло з того часу, як звільнили Україну від німецько-фашистських загарбників. На українській землі війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року.

Захід міжнародного рівня був організований членами Всеукраїнської спілки учасників війни та Закарпатської обласної організації всеукраїнської спілки учасників війни з метою вшанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу нашої держави.

Після відкриття форуму з привітальним словом до присутніх звернулись голова організації Всеукраїнської спілки учасників війни Володимир Воронцов (м. Київ), депутат Закарпатської обласної ради Олександр Ледида, заступник військового комісара Закарпатського ОВК майор Ігор Тищук, голова Словацького союзу борців протии фашизму Павло Сечкар (м. Кошіце), Едвард Потоцький – голова миротворчої асоціації ветеранів Організації Об’єднаних Нації (м. Краків), Янка Бур’янова – генеральний консул Словацької Республіки у місті Ужгород, Ольга Бенч – Генеральний консул України у місті Прешов.

В ході Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбувалися ключові битви за визволення Європи від фашизму. В цей день присутні на форумі вшанували пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій німецько-фашистських окупантів.

По завершенні урочистої частини учасники форуму здійснили покладання вінків до пам’ятника Воїну визволителю та на Пагорбі Слави в обласному центрі Закарпаття.

Тож не забуваймо, що ми є нащадками славного покоління наших предків, які завоювали нам мирне і щасливе сьогодення. Наш з вами обов’язок, в цей непростий для України час – бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами утверджувати злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній та вільній українській землі.

прес-група Закрпатського ОВК

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *