В Ужгороді проходить міжнародний турнір з петанку “Каштани”

Міжнародний турнір з петанку “Каштани” триватиме в Ужгороді впродовж трьох днів. Розпочався він 24 вересня в Боздоському парку. Організатор турніру Петро Гойс розповів: змагаються близько 60-ти спортсменів із семи країн.

Стоячи всередині кола, обома ногами торкаючись землі, учасники мають кинути металеві кулі якомога ближче до дерев’яної. Крім команд з усіх регіонів України, на турнір приїхали спортсмени з Польщі, Чехії, Білорусі та Марокко.

У змаганнях з петанку бере участь ужгородка Олександра Шевченко. Вона займається цим спортом понад 12 років.

“Я перемогла у третьому колі змагань з дівчиною з Ніжина. Спочатку було легко: я швидко вийшла вперед, але потім гравець-суперниця зібралася і почала вирівнювати рахунок, і мені довелося більш концентровано грати для того, щоб подолати та виграти цю гру”, — розповіла Олександра.

Перед командною грою тренується Ігор Сехін. За словами чоловіка, участь у змаганнях він бере п’ятий рік поспіль.

“Тут необхідна концентрація, гравець повинен бути дуже спокійним, — сказав він. — Якісь фізичні здібності тут непотрібні, але рука має бути твердою”.

Міжнародний турнір з петанку в Ужгороді проводять вшістнадцяте, — каже організатор Петро Гойс.

“Змагання триватимуть впродовж трьох днів: перший день — це тет-а-тет, тобто один проти одного, другий день – дуплети (два проти двох), і в неділю, 26 вересня, ми закінчуємо турнір змаганнями триплетів (три проти трьох), — пояснив організатор. — Це не турнір між країнами та клубами, тут міксовані команди, коли вони формуються учасниками з різних країн: вони домовляються наперед, приїжджають сюди і грають”.

За словами Петра Гойса, участь у Міжнародному турнірі з петанку беруть спортсмени з семи країни світу.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *