В Ужгороді презентували «Словацько-український інформаційний центр» (фото)

Із привітань з тим, що напередодні Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України сьогодні в Ужгороді почалася міжнародна конференція «Вплив засобів масової інформації на взаємопізнання сусідніх країн», зокрема України та Словаччини.
На відкритті форуму учасників привітав заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак. Він окреслив програми транскордонного співробітництва, які зараз дають чимало можливостей для втілення проектів, відзначив, що останнім часом Ужгород дуже активно бере в них участь і це є одним із пріоритетів роботи Ужгородської міської ради. «Важливо, щоб хороші починання, цікаві проекти, результати спільної роботи українських та словацьких партнерів широко і ґрунтовно висвітлювалися, інформація про те, що зроблено для громад, людей доносилася до широкого загалу. Тому досвід напрацьований для цього між Закарпаттям і сусідніми самоврядними краями Словаччини дуже важливий», – наголосив Олександр Павлович.
Заступник голови Союзу русинів-українців Словаччини Павло Богдан презентував проект «Словацько-український інформаційний центр», розповів про створення на його базі у Пряшеві порталу для відображення всієї інформації про економічну, культурну міжнародну співпрацю між Україною та Словаччиною. Там же будуть відомості про природні і культурні ресурси країн, можливості їх використання і туристичні послуги, контакти для бізнесу та багато іншого.
Значна увага на конференції приділяється розвитку журналістики у прикордонних регіонах, досвід залучення альтернативних джерел фінансування для медіа, медіа в загальноосвітніх закладах Ужгорода.       

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *