В Ужгороді молитовно вшанували світлу пам’ять майора-розвідника Віталія Постолакі (фото)

12 лютого 2019 року, на Пагорбі Слави міського цвинтаря «Кальварія» в м. Ужгороді, рідні, друзі, побратими, представники громадськості та духовенства Карпатської єпархії Православної Церкви України вшанували світлу пам‘ять полеглого у війні з московським агресором українського патріота, громадського діяча, майора-розвідника 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних Сил України Віталія Постолакі, який чотири роки тому героїчно загинув під Дебальцево Донецької області (12.02.2015 р.).

З благословення Преосвященнійшого Вітора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською єпархією Православної Церкви України поминальну літію за спочилим воїном-героєм відслужив голова єпархіального  відділу з духовної опіки в правоохоронних органах, пенітенціарній системі та Збройних Силах України протоієрей Олександр Смолін, службу дяків очолив читець Василь Біксей.

У молитві до Господа Бога отець Олександр просив прощення всіх земних провин, допущених з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його душі вічного спокою та життя у піднебессі.

Повідомляє прес-служба Карпатської єпархії ПЦУ.

Зі спогадими про Віталія Постолакі звернулися до присутніх голова крайового товариства “Просвіта” Павло Федака та голова “Української асоціації інвалідів АТО в Закарпатській області” Вячеслав Харченко.

В рамках вивчення курсу “Сучасна регіональна культурна політика” на заході були присутні студенти 1 курсу бакалаврату Ужгородського коледжу культури і мистецтв, які долучилися до ознайомлення з  проблемами становлення культури атовської спільноти України.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *