В Ужгороді дорожню розмітку зробили неправильно (ВІДЕО)

Нещодавно в Ужгороді почали відновлювати дорожню розмітку. З огляду на те, що в Ужгороді розмітка в жахливому стані – дуже корисна справа. Тендер виграла фірма з Кіровограду – ТОВ “Кіровограддорсервіс”. Для зменшення незручностей для транспорту більшість робіт проводилося в нічний час. Про це повідомляє “Спеціальний контроль”.

Все здавалося б добре та чудово. Але є одне але. Розмітка наноситься за застарілими схемами і іноді не відповідає дорожнім знакам та організації дорожнього руху.

Одним з таких прикладів є розмітка на пл. Дружби Народів. На перехресті з круговим рухом, по напрямку руху на транспортний міст встановлений знак 5.16 “Напрямки руху по смугах”, який показує кількість смуг на круговому перехресті і дозволені напрямки руху по кожній з них. Згідно цього знаку середня смуга руху призначена тільки для руху прямо на транспортний міст. Якщо керуватися вимогам дорожньої розмітки, то транспортні засоби мають право з середньої смуги руху повертати ліворуч на кільце, за умови надання переваги в русі автомобілям, які рухаються з транспортного мосту. Але відповідно до вимог ПДР України, п. 8.2 “Дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою”. Тобто водії не можуть керуватися вимогами дорожньої розмітки і повертати ліворуч з середньої смуги руху, рух дозволяється тільки прямо.

розміткаОсь і маємо, що організація безпеки дорожнього руху знаходиться на дуже низькому рівні, і це є одною з причин багатьох ДТП у нашому місті. Ми звернулися до керівництва Патрульної поліції Ужгорода та вказали їм на несумісність дорожньої розмітки та дорожніх знаків. Сподіваємося, що в найближчий час розмітка буде виправлена відповідно дло вимог ПДР України.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *