В Ужгороді через спалювання сухої трави ледве не згорів будинок

За минулу добу на Закарпатті сталася 21 пожежа сміття, сухої трави та чагарників на відкритих територіях. Окрім знищених 22 га родючих грунтів, на одній із таких пожеж ледве не згорів житловий будинок.

Повідомлення про це загорання на вул. Університетській, що в м. Ужгороді, надійшло до місцевих вогнеборців учора, 21 березня, о 16:45. За попередньою інформацією, причиною загорання сухостою на відкритій території стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи. За певний час вогонь, знищуючи усе живе на своєму шляху, поступово почав підбиратися до осель містян, тоді пересічні громадяни й зателефонували на “101”.

На місці виклику працювали бійці ДСНС 15-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру. О 18:16 вогнеборці ліквідували пожежу сухої трави на площі 0,8 га, Завдяки чітким та професійним діям вдалося попередили перекидання полум’я на поруч розташований приватний житловий будинок, коли до нього залишалися лічені метри, та врятувати людське майно.

У черговий раз Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до краян з проханням взятися за розум та припинити масове спалювання в екосистемах. Разом з сухостоєм у вогні гинуть беззахисні живі істоти, а потім може загорітися й ваше майно… От і поміркуйте, чи вартує ваш будинок минулорічного спаленого мотлоху

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *