В Іршаві руйнують земельну мафію

земляВ м. Іршава на Закарпатті більше місяця працює земельна комісія з представників громадськости, яку очолив місцевий підприємець свободівець Іван Фельцан. Вона була створена після того, як мешканці Іршави масово приходили зі скаргами з наболілим питанням до штабу Іршавської районної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Раніше землю надавали тільки можновладцям, а звичайні мешканці тільки тепер почали отримувати довгоочікувані ділянки. Про це 11 квітня 2014 року повідомив очільник Іршавської “Свободи” Михайло Мочан.

“Після Революції Гідности на Майдані, звільнившись від влади Партії регіонів, мешканці міста Іршави почали масово приходити до штабу Іршавських націоналістів зі скаргами саме на земельне питання. Найбільше їх турбувало надання земельних ділянок. Свободівці звернулися до міського голови Степана Бобика, який пішов на співпрацю і так було створено комісію та запроваджено її прозору роботу”, – розповів Михайло Мочан.

Підприємець Іван Фельцан проаналізував всі подані громадянами Іршави заяви на надання земельної ділянки. Серед них були такі, що написані ще 1992 року, пожовклі від часу. Їх ніколи не розглядали, а відкладали у довгу шухляду. Водночас задовольнялися апетити можновладців: високопосадовців силових структур, галузей медицини, освіти, депутатів і провладної вертикалі.

“Серед спис очників є високопосадовці, у яких виявлено по три земельні ділянки. Їм буде відмовлено і передано иншим мешканцям Іршави. Але були в цих списках люди, які так і не дочекалися власної землі, бо померли”, – додав свободівець.

Також Михайло Мочан зазначив, що багато громадян вже не сподівалися, що ця проблема зрушиться з місця. На разі на 177 земельних ділянок вже оформлені накази, люди їх отримують, на инші готуються документи і питання буде врегульовано згодом.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *