Ужгородці масово ігнорують карантинні обмеження

В Ужгородській місцевій прокуратурі проведено нараду за участі керівників Ужгородського відділу поліції, Управління патрульної поліції та Ужгородського міського голови щодо недотримання карантинних обмежень, які наразі встановлені у місті.

Так, згідно офіційних даних, станом на ранок 30 квітня 2020 року, в Ужгороді підтверджено COVID-19 у 158 ужгородців. При цьому, із 16 зафіксованих упродовж останньої доби випадків у області, 11 – в Ужгороді. Як засвідчили останні вихідні – ужгородці масово не дотримуються карантинних обмежень. У місті спостерігаються прогулянки без індивідуальних засобів захисту у громадських місцях, не дотримання безпечних дистанцій та ряд інших порушень особистої безпеки. Усе це тільки сприятиме виникненню нових випадків захворювань. Прокурором наголошено на необхідності посилення контролю, як поліцейськими, так і представниками міської ради щодо вжиття усіх передбачених законом заходів задля дотримання встановлених обмежень та, як наслідок, забезпечення безпеки містян і гостей Ужгорода.

Як поінформували працівники управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві, з початку запровадження карантинних обмежень, ними складено 35 протоколів за порушення правил щодо карантину людей (ст. 44-3 КУпАП).

Ще 8 протоколів складено поліцейськими Ужгородського відділку поліції. Також, правоохоронцями сьогодні складено протокол на власника однієї з кафетерій в історичній частині міста, які працювали усупереч встановлених обмежень. Присутні узгодили ряд заходів, задля запобігання поширенню COVID-19. Зокрема, поліція введе додаткові патрулі для забезпечення правопорядку на вулицях обласного центру. Також, звертаємось до усіх закарпатців, провести травневі свята вдома. Традиційно, ці вихідні асоціюються із відпочинком на природі, у колі рідних і друзів. Але теперішня пандемія внесла корективи уже не в одне свято. Наразі саме від кожного з нас залежить тривалість цих карантинних обмежень, адже це недотримання – очевидно, що може їх продовжити, повідомили в пресслужбі прокуратури Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *