Ужгородські міліціонери затримали неповнолітніх крадіїв

крадіжкаПрикрий випадок стався з жителькою міста Ужгорода просто під час святкування її ж дня народження. Посеред свята іменинниця раптом не виявила в своїй сумочці грошей в сумі 700 гривень.

Після такого неприємного сюрпризу святкування довелося тимчасово припинити. На місце події прибули працівники Ужгородського міськвідділу міліції, які опитали заявницю та запрошених на свято людей.

Під час рзмови з правоохоронцями, дехто з гостей розповів, що бачили молого хлопчика, який вештався біля кафе. Підходив до них, жебракував.

Завдяки професіональним діям дільничних інспекторів та працівників роти патрульної служби Ужгородського міськвідділу міліції ця крадіжка була розкрита. Крадієм виявився неповнолітній Юрко (ім’я змінено) мешканець Ужгородського району. Малий неодноразово попадав в поле зору правоохоронців за жебракування. Батько хлопця, як то кажуть, сидить на нарах, мама хронічний алкоголік, веде аморальний спосіб життя. За дітьми не доглядає. Юрко виховується на вулиці. Постійного місця проживання не має. Навчається в школі, вчиться погано. Характер у нього складний, неслухняний, схильний до обману, до крадіжок.

Правоохоронцям малий зізнався, що проходив повз кафе разом з товаришем, побачив відчинене вікно, через яке проник в приміщення, схопив сумку, яка знаходилась на стільчику біля вікна, вибрав з неї гроші та повернув на місце, щоб потерпіла одразу не дізналася про втрату. Спокійно виліз, через те саме вікно на вулицю, де на нього очікував товариш з Тячівського району. Було встановлено, що це – 40-річний чоловік, який ніде не працює, постійного місця проживання не має, ходить по місту збирає склотару, макулатуру та брухт у сміттєвих баках міста, а потім здає в пункти прийому.

Роздобувши таким чином «трохи» грошей, попрямували в напрямку найближчого «Бістро» — хот-догів закортіло… Та грошей було надто багато… Вирішили якусь частину сховати, а з собою взяти 200 гривень. Повечерявши на чужі гроші, обидва були затримані працівниками міліції. Наразі «горе-приятелі» спілкуються з міліціонерами. Речовий доказ вилучено частково, а саме – 642 гривні, які не встигли витратити…

Відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років — зазначив заступник начальника Ужгородського МВ УМВС Вячеслав Григор’єв.

 

 

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *