Categories Новини

Ужгород провів у останню путь майора-розвідника Віталія Постолакі (ВІДЕО)

Від початку бойових дій на Донбасі загинуло 102 закарпатських військовослужбовці, з них 58 за перші два місяці цього року. Пройшло майже два місяці з нашої останньої зустрічі і місяць із загибелі Віталія Постолакі, який тиждень не дожив до свого 50-річчя.

Майор Віталій Постолакі, який без повісток зголосився добровольцем боронити Україну, загинув 12 лютого 2015 року під Дебальцевим Донецької області. Його тіло було викрадене сепаратистами і знаходилося в Луганському морзі. Зусиллями волонтерів і друзів, полеглого офіцера 27 лютого доправили до Дніпропетровська і після опізнання літаком 25 бригади транспортної авіації11 березня труну з тілом Віталія Постолакі доставили в Ужгород.

Досі у фотоапараті збереглося фото з останньої прес-конференції 16 січня у «Новому Закарпатті», на якій Віталій Андрійович розповів про війну і зону АТО без прикрас. Але, незважаючи на всі труднощі, з якими довелося стикатися, закарпатський воїн був певен, що по завершенні війни, в Україні буде одна з найбільш професійних і підготованих армій в Європі.

постолакі5

Хоробрий, великодушний і справедливий. Таким був Віталій Андрійович

Після короткочасної відпустки до рідного краю, Віталій Постолакі знову зібрався в самісінький епіцентр бойових дій, пояснивши матері Калині Миколаївні, що зараз його місце на передовій пліч-о-пліч з побратимами по зброї. Будучи командиром розвідувального підрозділу, він не ховався за плечима бійців. Так під обстрілом Віталій Постолакі виніс пораненого військовослужбовця 54-го окремого розвідбату з позивним Птах, врятувавши йому життя.

Хто знав, що у вік нанотехнологій і прогресу доведеться воювати і древньоспартанський вираз «Зі щитом, або на щиті» збереже свою актуальність. Віталій Постолакі прийняв героїчну смерть за Україну та мир у наших домівках. Сотні ужгородців прийшли на громадянську панахиду та прощання із загиблим – прості містяни, волонтери, колеги по громадській роботі, військові, друзі та близькі.

Слова отця Івана, який став духівником і наставником наших бійців, правлячи службу у гарнізонній церкві штабу сектора «С» у зоні АТО, змусять багатьох людей присутніх на панахиді замислитись і над своїм життям.

Сьогодні на Пагорбі Слави поховали Людину з великої літери, людину, яка завжди житиме в нашій пам’яті, в наших серцях…

Данило БАНИК

clipnews.info

похорон10похорон2похорон11похорон12похорон6похорон7похорон8похорон9похорон5

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *