У Закарпатській ОДА, прикриваючись люстрацією, звільняють неугодних чиновників

           попович У доволі дивний і аморальний спосіб, прикриваючись люстрацією, в Закарпатській ОДА звільняють чиновників. Так, зі слів працівника апарату облдержадміністрації, нещодавно одного з керівників структурних підрозділів цієї установи звільнили лише через те, що той, поспішаючи на робоче місце, примудрився не привітатися із першим заступником голови облради Михайлом Поповичем.

                За словами нашого співбесідника, ситуація виглядала наступним чином. Буквально днями зранку, піднімаючись на своє робоче місце, що на 5-му поверсі будівлі, Михайло Андрійович Попович, будучи у досить зім’ятому після вчорашнього стані, запримітив керівника одного з підрозділів ОДА з чималим стажем роботи (ініціали бідолаги співрозмовник поросив не називати, мовляв, людині й так уже попало). Чиновник, поспішаючи, не став затримуватися для привітань із «великим чоловіком» Михайлом Андрійовичем. Останній же прийняв такий вчинок за особисту образу і зателефонував одній людині із приблизно такими словами: «Вася, здоров. Слухай, треба би звільнити того (назвав прізвище чиновника), бо він мені не подобається. Але перед тим, пришли його до мене».

Уже потенційно звільнений чиновник зайшов до першого заступника голови облради і почув наступне: «Ти чому не здороваєшся? Ти що, не у нашій команді?» «Я працюю не на команду, а на адміністрацію, відповів держслужбовець». Після цих слів Попович ще трохи покритикував працівника ОДА і запропонував йому, як не члену команди (очевидно йшлося про команду Балогів-Чубірка) по-доброму написати заяву на звільнення.

До слова, як вдалося з’ясувати, Вася у цій історії це — ставленик родини Балог голова ОДА Василь Губаль. Судячи з ситуації, наразі цей «губернатор» просто виконує забаганки цієї родини та наближених до неї чиновників. Разом з тим, судячи з того, як той же Михайло Попович на останній президії облради у присутності представників ЗМІ вщент розкритикував діяльність Василя Губаля та його «досягнення» на посаді голови ОДА, Васю «зливають». «Зливають», як людину, котра вже виконала своїми руками поставлені завдання. У тому числі і щодо звільнення керівників структурних підрозділів та голів РДА. І погодження, у супереч Закону про Державну службу, заступників для т.в. о., котрі наразі не мають ні статусу держслужбовця, ні рангу, ні повноважень призначати собі замів. 

Інформаційне Закарпаття

1 comment

911 says:

Це їх справжнє лице, це технологіїї старої влади прибрати тих, хто їм мішає всидіти на теплих насиджених місцях, корупціонерів від влади відірвати від годівниці держави важко…але необхідно, інакше нової України нам не бачити ніколи!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *