У Береговому вибори проходять спокійно: основне фальшування вже відбулося – «мадяри» і «єцівці» скупили електорат по 100-150 гривень

берегово32 червня 2013 року у Береговому на Закарпатті розпочали свою роботу 13 виборчих дільниць (одна – спеціальна) з позачергових виборів міського голови. Роботу дільничних виборчих комісій забезпечують 228 членів.  Як вже повідомлялося, на посаду міського голови кандидує свободівець Василь Вовкунович, голова Берегівської міської організації ВО «Свобода».

На крісло міського голови претендують 10 кандидатів замість попереднього міського голови Іштвана Гайдоша, який за списком Партії регіонів став народним депутатом України. Це представники від партій: ВО “Свобода”, Демократична партія угорців України (за підтримки Партії регіонів), УДАР, Народна партія, Компартія і Соцпартія, “Єдиний Центр”, КМКС-Партія угорців України, партія “Союз” та СДПУ (о). Однак, за прогнозами свободівців, найбільша конкуренція триває між чотирма кандидатами – свободівцем Василем Вовкуновичем, від Єдиного Центру Ольгою Бізілею, «регіоналом» Золтаном Бабяком та угорським представником від КМКС Гейзою Оросом.  

До виборчих списків внесено 20 405 осіб, з яких 260 голосуватимуть вдома або за місцем перебування. На 15.00 проголосували понад 31 відсоток берегівчан (майже 6 тисяч). Громадянська мережа ОПОРА здійснює спостереження за голосуванням, на кожній дільниці присутній їх представник, який паралельно підрахує голоси. В області, як відомо, ці активісти працюють в інтересах Єдиного Центру.

Як повідомив голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олег Куцин та кандидуючий Василь Вовкунович, голосування на дільницях проходить спокійно. Однак на деяких з них свободівці зафіксовали плутанину у виборчих списках, не одноразово намагалися проголосувати без паспортів. Деякі громадяни із старих списків вилучені, у нові – не внесені. На 12-ій дільниці голова ДВК, представниця кандидата від Демократичної партії угорців, яку підтримує Партія регіонів, не видавала із сейфа відразу всі бюлетені, переживаючи, що їх можуть вкрасти. Думка членів комісії її не цікавила.

«Зі слів виборців, які діляться думками за межами дільниць, основне порушення було здійснено до дня виборів: по 100 грн. рознесли електорату від представниці Єдиного Центру Ольги Бізілі, а по 150 грн. –  від представника ДПУУ  Золтана Бабяка». – Зазначив свободівець Олег Куцин. 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *